Ministarka Živić na sastanku sa Nasrin Pourghazian

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić, sastala se  danas sa Nasrin Pourghazian šeficom za razvojnu saradnju u ambasadi Švedske u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: MPŠRR)

Ministarka Živić je na sastanku šeficu razvojne saradnje Nasrin Pourghazian, upoznala sa investicijama koje su izvršene poslednjih godina u sektoru poljoprivrede, a koje su kako je ona rekla "uticale na ubrzanje razvoja ovog sektora u zemlji". Takođe, ministarka je šeficu razvojne saradnje upoznala sa programom podrške MPŠRR-a, kao i sa nekoliko prioriteta ovog ministarstva za ovu godinu.

Ministarka je naznačila i potrebu za produbljivanjem saradnje između Kosova i Švedske, sa ciljem napretka sektora poljoprivrede.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru ukazano je na značaj kontinuirane saradnje u oblasti zaštite životne sredine, i izražena spremnost da se ta saradnja uspešno nastavi.

Šefica za razvojnu saradnju, Nasrin Pourghazin , ocenila je pozitivno rad ministarstva u pravcu jačanja sektora poljoprivrede i potvrdila spremnost za podršku kao i za dalju saradnju sa ciljem unapredjenja sektora poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja na Kosovu.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

 • USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  Direktorka USAID-ove misije na Kosovu Lisa Magno i predsednik Kosova Hašim Tači potpisali su danas amandman na bilateralni sporazum o razvojnoj saradnji između vlade SAD i Vlade Kosova čiji je iznos 34 miliona dolara.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane