Vitošević rektor Prištinskog univerziteta u Mitrovici

Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Mitrovici, prof. dr Zdravko Vitošević, izabran je danas za rektora Univeziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zdravko Vitošević (Foto Kontakt)

Vitošević je izabran jednoglasno, na sednici Saveta Univerziteta.

Prof. dr Zdravko Vitošević, završio je osnovne studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini, a magistarske, doktorske studije i specijalizaciju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Naučna oblast mu je anatomija, a uža naučna oblast neuroanatomija.

Član je Srpskog anatomskog društva, Lekarske komore Srbije, Sekcije za kliničku i primenjenu anatomiju SLD-a.

Autor je i koautor u oko osamdeset naučnih radova, učesnik i rukovodilac više domaćih i međunarodnih projekata, autor više monografija, udžbenika i priručnika.

Dobitnik je više priznanja, između kojih je i Aprilska nagrada grada Beograda za medicinu i nagrada Braće Karić za naučni istraživački rad.

Ostale vesti

 • Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Uz pomoć Srbije svi studenti koji upišu studije na Prištinskm univerzitetu školovaće se na račun budžeta i to je nagarda za upis 50. generacije univerziteta koji iduće godine slavi pola veka postojanja, izjavio je rektor Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Zdravko Vitošević.

 • Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Uprkos protivljenju građana, kompanija “Metkos Groupe” ne odustaje od nastavka radova na izgradnji mini-hidrocentrale u mestu Obereke, u opštini Štrpce. Jučerašnji pokušaj okupljeni meštani uspeli su da spreče, međutim, danas je ova kompanija u pratnji Specijalnih jedinica iz Uroševca i lokalnih policijaca nastavila sa započetim radovima.

 • Otvoren hotel

  Otvoren hotel "Rajska banja" u Banjskoj

  U okviru kompleksa "Rajska banja" u Banjskoj, danas je otvoren hotel, a vrpcu su presekli direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane