ERP otvara humanitarni punkt i u Leposaviću

Eparhija Raško – prizrenska nastavlja sa deljenjem pomoći. Posle Banjske i Kosovske Mitrovice, danas se otvara humanitarni punkt i u Leposaviću.

Podeli ovaj članak sa:
 • Humanitarni punkt (Foto ERP)

Pomoć za 192 porodice, u vidu hrane i higijenskih sredstava, preko hrama Sv. Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici i manastira Banjska, podeljena je u toku prva dva dana akcije – 3. i 4. jula. Reč je uglavnom o starim i bolesnim ljudima, porodicama sa više dece, mladim ljudima bez zaposlenja kao i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Prema rečima oca Staniše Arsića, koji rukovodi akcijom distribucije ove pomoći, 3. jula podeljeno je ukupno: 200 litara ulja, 200 kilograma šećera, 200 kilograma soli, 200 kilograma pasulja, 350 kilograma krompira, 408 pakovanja makaroni, 200 kilograma pirinča, 1000 kutija sardine, 200 litara šampona i 228 flaša vode za 143 porodice.

Narednog dana, 4. jula: 150 litara ulja, 100 kilograma pasulja, 280 kilograma kupusa i 5 paketa sardina obezbeđeno je za 49 porodica.

Na apel za prikupljanje pomoći do sada su se odazvali brojni episkopi Srpske pravoslavne crkve i pojedinci širom sveta.

Iz Eparhije Raško- prizrenske, podsećaju, da iako su prodavnice na Severu Kosova otvorene već danima, ipak se i dalje oseća nestašica osnovnih namirnica kao i da je situacija neizvesna.

Ostale vesti

 • Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  Nagrade za novinarsko izveštavanje o siromaštvu

  U svetu se danas obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Tim povodom Asocijacija novinara Kosova u saradnji sa timom Ujedinjenih nacija, dodelila je novinarima nagrade za najbolje priče na temu siromaštva za 2019. godinu.

 • Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Gračanica: Taksi službi „Šoferi im“ suspendovana radna dozvola

  Menadžer taksi službe „Šoferi im“, koja već određeno vreme posluje u Gračanici, Bujar Bančinca tvrdi da im je Opština Gračanica odobrila, pa zatim oduzela radnu dozvolu, ali i da su čitav postupak pratile „određene nepravilnosti“. Iz Opštine Gračanica kažu da je „licenca suspendovana odlukom komisije“ i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

 • Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Laplje Selo: Dodeljeni ključevi novih stanova

  Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović uručio je u Lapljem Selu ključeve za 24 nova stana socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Velika je sreća i zadovoljstvo kada znamo da smo na jednom mestu“, kazala je jedna od korisnica ovih stanova stanova Nevenka Rikalo.

 • Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Gračanica: Počela izgradnja novog vodovoda

  Izgradnjom vodvodne mreže biće olakšano snabdevanje vodom meštanima Gračanice, Sušice i Novog Badovca, a ujedno se rade i dve nove linije ka Kišnici i Lapljem Selu, rekao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane