Počinju restrikcije vode, apel na racionalniju potrošnju

Regionalna kompanija „Vodovod“ obaveštava da će zbog povećane potrošnje vode i niskog nivoa Gračaničkog jezera voda za piće biti isključivana tokom noći, odnosno u periodu od 22 do 6 ujutru.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

Iz ove kompanije poručuju da će se restrikcije vode primenjivati zbog visokih temperatura i velike potrošnje vode u letnjem periodu.

Opština Gračanica građane moli na razumevanje prilikom restrikcija i apeluje da vodu za piće koriste krajnje racionalno.

„Odeljenje inspekcije će u saradnji sa Vodovodom početi sa kontrolom nenamenskog trošenja vode, od strane nesavesnih građana, i primenjivati Zakonom propisane mere i kazne“, kaže Vladica Trajković, direktor javnih službi.

Trajković istiće da će se naredne nedelje, na inicijativu predsednika Srđana Popovića, održati sastanak sa predstavnicima Vodovoda u cilju pronalaska mogućnosti za rešenje problema i punjenja jezera kao ranijih godina.

Ostale vesti

 • “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  “Ideologija mržnje prisutna među separatistima”

  Kancelarija za KiM istče da je ideologija mržnje i dalje sveprisutna među separatistima, ali i da je “šovinističko orgijanje na КiM činjenica koja nikoga na zapadu ne uzbuđuje, jer to su samo srpski grobovi”, navodi se u saopštenju.

 • "Dok postiji Bela vila, biće i Srba u Velikoj Hoči

  U organizaciji Srpskog kulturnog centra i Instituta za srpsku kulturu danas je u Prištini predstavljen stari Vaskršnji običaj Bela vila koji se sreće još samo u Velikoj Hoči i koji je upisan u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije.  Svoje istraživanje u Srpskom kulturnom centru predstavio je dr Aleksandar Pavlović, naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu.

 • Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  Ministri poljoprivrede u Prištini od 11. do 13. novembra

  U saopštenju MPRRŠ ističe se da će sastanak ministara poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope biti održan od 11. do 13. novembra u Prištini. Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić učestovaće na tom sastanku.

 • USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  USAID pomaže Kosovo sa još 34 miliona dolara

  Direktorka USAID-ove misije na Kosovu Lisa Magno i predsednik Kosova Hašim Tači potpisali su danas amandman na bilateralni sporazum o razvojnoj saradnji između vlade SAD i Vlade Kosova čiji je iznos 34 miliona dolara.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane