„Bogorodice Djevo“ ispred Notr Dama: Nastup mladih bogoslova u Parizu

Studenti prizrenske Bogoslovije boravili su u poseti Parizu, a ispred Кatedrale Notr Dam pojali su veoma nadahnutu molitvu „Bogorodice Djevo“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Studenti prizrensk Bogoslovije ispred Notr Dama (Foto Fejsbuk)

Prizrenski bogoslovi učestvovali su u proslavi Vidovdana u Parizu na poziv episkopa zapadnoevropskog gospodina Luke i Crkvene opštine u Parizu.

„Iz Bogorodičinog grada Prizrena na Bistrici, ukrašenog Crkvom Bogorodice Ljeviške, bogoslovi polaze u Bogorodičin grad na Seni, u čijem srcu je takođe Bogorodičina crkva, vršnjakinja Ljeviške — Notr Dam, da proslave dan u kojem su zvona Crkve Notr Dam 1389. godine objavila u Parizu pobedu u velikom boju na Кosovu, na braniku Evrope. Obe ove crkve, utkane u tkivo svoga naroda do poistovećenja, gorele su nesagorivo, kao sinajska Кupina, opominjući nas i osvetljavajući nam put. Da uskoro vidimo, i Ljevišku i Notr Dam, obnovljene i svetle, dostojne imena brižne i budne Majke Svetlosti — na preporod i radost svih nas, dece njene“, napisali su mladi bogoslovi na Fejsbuku uoči puta.

Ostale vesti

 • Otvorena izložba slika Bajrama Mehmetija

  Otvorena izložba slika Bajrama Mehmetija

  U sklopu obeležavanja „Dana Opštine Gračanica“, u prepunom Domu kulture predstavljena je izložba slika Bajrama Mehmetija iz Lepine pod nazivom „Čudnovato lepo“. Samouki slikar Mehmeti ističe da mu najveći problem za rad predstavlja nedostatak materijala.

 • NPP: Nastavak sezone i nove premijere

  NPP: Nastavak sezone i nove premijere

  Reditelj Nenad Todorović u Leskovcu, sa ansamblom tamošnjeg pozorišta, radi na „intimnoj drami sa elemntima tragedije“ pod imenom „Ako se probudiš ili kao da je važno“. Direktor Narodnog pozorišta u Prištini Predrag Radonjić najavljuje nove premijere do kraja godine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane