„Srpski plan za humanitarnu katastrofu počinje danas”

Kosovski mediji danima pomno prate situaciju na Severu Kosova. Svakodnevni izveštaji sa terena uglavnom potvrđuju tvrdnje kosovskih političara – da je kriza na Severu Kosova inscenirana, prenosi Kossev.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovska Mitrovica (Foto Kossev)

Danas navode da „Srbi na Severu svakako nisu u opasnosti da ostanu gladni, ali im se svakako preti prebijanjem ili oštećivanjem imovine i drugim vidovima zastrašivanja ukoliko budu kupovali u Bošnjačkoj mahali ili u hipermarketima u južnom delu grada“.

“Od danas, opštine na Severu Kosova će biti pod potpunom blokadom, što je rezultat plana Srbije za humanitarnu katastrofu, preneli” su danas Gazeta Express i Zeri koji izveštavaju na albanskom jeziku. Dalje tvrde da je naredba za zatvaranje prodavnica došla od strane biznismena sa Severa koji takođe razmatraju zatvaranje prelaza Jarinje i Brnjak, tvrde kosovski mediji pozivajući se na neimenovane izvore.

Pored pretnji ljudima da ne trguju na jugu, kosovski mediji izveštavaju i o praksi špijuniranja ljudi koja će za vreme trajanja humanitarne katastrofe biti „patriotska dužnost“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane