Vesti
Hronika

Održana komemorativna sednica povodom smrti dr Zorana Mitrovića

Komemorativna sednica povodom smrti dr Zorana Mitrovića, odbornika SO Gračanica i direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici održana je danas u Domu kulture u Gračanici u prisustvu Zoranove porodice, kolega i prijatelja.
Održana komemorativna sednica povodom smrti dr Zorana Mitrovića
Komemoracija dr Zorana Mitrovića (Foto: Opština Gračanica)

Nakon što je minutom ćutanja odata pošta preminulom dr Zoranu Mitroviću o njegovom životu i radu na komemorativnoj sednici govorili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, predsedavajući SO Gračanica Ljubiša Кaradžić i dr Zvonko Stašević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uputio je najiskrenije saučešće porodici Mitrović navodeći da je smrt dr Zorana nenadoknadiv gubitak ne samo za opštinu Gračanica i zdravstveni sistem već i za sve meštane.

„Meštani opštine Gračanica sa tugom su primili vest da nas je prerano napustio pre svega čovek koga su krasile najbolje ljudske vrline, lekar koji je bez struje i osnovnih sredstava za rad spasavao ljudske živote i u najtežim posleratnim godinama na Кosovu. Svojim radom i požrtvovanošću rešen da nikada ne napusti rodno mesto stekako je nemerljiv ugled među svojim narodom ali i svima onima koji su ga poznavali. Dvojbe nije bilo i njegova smirenost i predanost da pomogne svom narodu ali pre svega višedecenijsko iskustvo dovela su ga i do mesta odbornika u Skupštini opštine Gračanica čijem radu je dao ogroman doprinos uvek se trudeći da opravda poverenje koje su mu građani ukazali u dva mandata. Odalaskom dr Zorana Mitrovića ostao je nenadoknadiv gubitak ne samo za opštinu Gračanica i za naš zdravstveni sistem već i za sve meštane naše opštine“, kazao je Popović.

Predsedavajući SO Gračanica Ljubiša Кaradžić kazao je govoreći o angažmanu dr Mitrovića kao odbornika u SO Gračanica da je svojim učešćem i iskustvom dao snažan doprinos u radu i funkcionisanju lokalne samouprave.

„O njegovom stručnom radu suvišno je i govoriti jer je svako od nas ili naših bližnjih bar jednom dobio zdravstvenu zaštititu od cenjenog dr Zorana ali meni je čast danas ovde da kažem da dr Zoran Mitrović odbornički mandat u našoj opštini na osnovu mojih skromnih zapažanja nije prihvatio kao podanik nekih velikih političkih ideja već isključivo rukovođen željom da opravda poverenje svojih građana i da svojim znanjem i autoritetom doprinese razvoju naše opštine i zdravstvenog sistema pre svega. I u tome je uspeo. Njegove ideje su od strane najvišeg opštinskog rukovodstva uvek rado prihvaćene a saveti mlađim kolegama uvek uvažavani“, kazao je Кaradžić.

O životu i radu dr Zorana Mitrovića govorio je i njegov dugogodišnji kolega dr Zvonko Stašević.

„Svojim trudom i zalaganjem stasao je u vrsnog specijalistu, jednog od retkih hematologa, a posle 1999. godine ostao jedini u našem zdravstvu ovde. Nikada ni u veoma teškim momentima nije napuštao svoju kuću, svoju porodicu i svoj napaćeni narod. Svojom žrtvom postao je simbol otpora. Danas se opraštamo od jednog velikog čoveka koji je jedan od stubova zdravstva na Кosovu“, rekao je dr Stašević na komemorativnoj sednici.

Dr specijalista hematologije Zoran Mitrović preminuo je posle kraće i teške bolesti u večernjim satima 29.juna 2019.godine. Dr Mitrović bio je aktuelni odbornik Srpske liste u Skupštini opštine Gračanica , radio kao hematolog u Кliničkom centru u Prištini, nakon čega je posle 1999. godine svoje vrsno lekarsko znanje rado delio sa mladim kolegama u srpskim sredinama, lečio je i pomagao svakom ko se obratio za pomoć bez izuzetaka.

Rodio se u Lepini 1961.godine, živeo je u Lipljanu do rata, kada se sa porodicom vratio u zavičajno selo. Radio je kao doktor hematolog u lokalnoj ambulanti u Lepini, a od 2013.godine pa do poslednjeg dana svog života, obavljao je i dužnost direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020