Ansambl "Venac" održao koncert u Prištini

U okviru Vidovdanskih svečanosti u Srpskom kulturnom centru u Prištini održan je koncert Ansambla narodnih pesama i igara "Venac".

Podeli ovaj članak sa:
  • Ansambl Venac u SKC (Foto SKC)

Direktorka ansambla Snežana Jovanović istakla je da joj je drago što je “Venac” deo Vidovdanskih svečanosti koje se obeležavaju u Prištini, jer je, kako je rekla, poruka koja se iz Prištine šalje jako važna.

"Odavde šaljemo jasnu poruku da Srbi sa Кosova i Metohije ovde žive, rade i čuvaju državu Srbiju", kazala je Snežana Jovanović.

Posetioci su uživali u koreografiji, pesmama i kompletnom nastupu Ansambla "Venac", ali i u slikama akademske umetnice Milice Кostić koje će u Srpskom kulturnom centru biti izložene do 1. jula.

Koncertu je prisustvovao i šef ruske Kancelarije na Кosovu Andrej Lisovoj sa svojim saradnicima. Kazao je da je za njega i njegove saradnike ovo bila prilika da bolje upoznaju srpsku kulturu i radiciju.

"Posebno je značajno da smo to mogli da vidimo ovde, u Prištini. Srpski kulturni centar je jako važan, jer ovdašnjim Srbima pruža kulturu i uživanje, ali i mogućnost da održavaju vezu sa centralnom Srbijom", kazao je Lisovoj i dodao da su srpska i ruska kultura jako slične zbog čega mu je jako drago što je danas bio deo ovog, kako je ocenio, nesvakidašnjeg događaja u Prištini.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane