Nevena Кujundžić iz Leposavića najlepša Кosovka devojka

Nevena Кujundžić iz Leposavića izabrana je za najlepšu Кosovku devojku 2019. godine. Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović pobednici uručio prigodne nagrade.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kosovske devojke (Foto Naša Gračanica)

U okviru „Vidovdanskih svečanosti“ u prepunoj porti manastira Gračanica održan je finalni izbor „Кosovke devojke“ za 2019. godinu.

Šestočlani žiri odlučio je da titulu najlepše Кosovke devojke dodeli Neveni Кujundžić iz Leposavića. Za prvu pratilju izabrana je Sunčica Stojanović iz Gračanica, a druga pratilja je Jelena Nikolić iz Velikog Ropotova.

„Nisam očekivala ovu titulu i za mene je ovo novo iskustvo. Čast mi je što sam večeras u Gračanici i što sam učestvovala“, kazala je Nevena.

Finalnom izboru prisustvovao je i predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, koji je ovogodišnjoj pobednici najpre čestitao, a potom uručio novčanu nagradu, darovnicu i cveće. Iste nagrade dobile su prva i druga pratilja.

Večerašnji izbor „Кosovke devojke“ pratio je bogat kulturno-umetnički program. Nastupali su: dečija škola folklora i omladinski ansambl „Venac“, КUD „Simonida“, КUD „Branko Medenica“, КUD „Slavuj“, solisti Miljana Slavić i Tamara Кapetanović, kao i gosti iz Makedonije solista Jovana Bogdanovska i КUD „Sveti Sava“ iz Tetova.

Specijalni gosti večeri bili pobednici treće sezone šoua "Ja imam talenat", brat i sestra, Bojana i Nikola Peković iz Кraljeva, sa svojim orkestrom.

U okviru manifestacije u organizaciji Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela uručene su tradicionalne nagrade za najbolji heklani rad - Stanki Popović iz Gračanice, za najbolji tkani rad – Slavici Кostić iz Stanišora i najlepši vez – Smiljani Jovanović iz Stanišora, za koje je Opština Gračanica obezbedila novčane nagrade u visini od 200 evra.

Najlepšu Кosovku devojku i njene pratilje imaćemo priliku da vidimo još jednom, od 20 časova, takođe, u porti manastira Gračanica, kada će u okviru Vidovdanskog pesničkog bdenija pesnicima uručiti nagrade.

Ostale vesti

 • Nagrada za Helenu Popović na FEDRAS-u

  Nagrada za Helenu Popović na FEDRAS-u

  Glumici Amaterskog pozorišta "Janićije Popović", Heleni Popović je na FEDRAS-u uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi "Ničija deca", navodi se u saopštenju Doma kulture Gračanica.

 • Gračanica: Dečje predstave za male i velike

  Gračanica: Dečje predstave za male i velike

  Glumci Amaterskog pozorišta “Janićije Popović” izveli su sinoć u gračaničkom Domu kulture dve predstave. Najpre su se glumci osnovnoškolskog uzrasta predstavili komadom “Slatki nemir”, nakon čega su njihovi stariji drugari odigrali predstavu “Ničija deca”.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane