Vesti
Sport

Vidovdanske igre u Koretištu sa Duletom Savićem i drugim legendama

Tradicionalne Jubilarne  dvadest devete  Vidovdanske igre, u Koretištu nadomak Gnjilana,  posvećene u čast poginulog vojnika Radovana Perića na Bjelovarskom ratištu u Hrvatskoj, sinoć su uveličali legende Crvene Zvezde i Jugoslovenskog fudbala.
Vidovdanske igre u Koretištu sa Duletom Savićem i drugim legendama
Vidovdanske igre (Foto Puls)

Sve je počelo davne 1991.godine. na Vidovdan, kao turnir u malom fudbalu, da bi 1993. godine. obeležavanje preraslo u kulturno sportsku manifestaciju u znak sećanja na svog brata, rođaka, prijatelja, a pre svega mestanina ovog mesta, koji je braneći vojničku čast i zakletvu datu otadžbini, položio svoj život sa majorom Tepićem na Bjelovarskom ratištu, rekao je za RTV Puls Predrag Stojković, predsednik organizacionog odbora.

U takmičarskom delu ovog turnira, na kojem učestvuju 19 ekipe, organizatori su uvrstili i takmičenje za veterreane u malom fudbalu.

Nadmetale su se u prvoj utakmici ekipe: Gračanica i Kosovsko Pomoravlje, u kojoj su bolji bili fudbaleri Gračanice. Zatim je usledila druga utakmica u kojoj su snage odmerili najpoznatiji igrači, i legende “Crvene Zvezde “sa ekipom “Embargo” iz Koretišta. Rezultat ove utakmice pripao je Legendama sa 2:1.

U finalu su se sastali ekipe Crvene Zvezde, koju su činili Boško Đurovski, Zdravko Boravnica,Mihajlo (bata) Radulović, Nenad Vanić, Svetoslav Karasi, Darko Kovačević, Miloš Šestić i drugi, a sa klupe ih predvodio legendarni Dušan Savić, i ekipa Gračanice.

Rezultat je u regularnom delu bio 3:3, ali je posle izvođenja penala, ekipa iz Gračanice bila bolja, i ponela titulu ovog turnira za veterane.

Na turniru koji će trajati do 27 juna prijavljeno je 19, ekipa. Pored sportista iz Kosovskog pomoravlja, učestvuju i ekipe iz: Vranja, Brezovice, Babinog Mosta, i Starog Gracka.

Inače ovo je jedan od najačih turnura u u malom fudbalu na teritoriji celog Kosova i Metohije. Nakon završetka ovog sportskog i bratskog druženja, organizatori su naj zaslužnijima podelili zahvanice i poklone.

 Ostale vesti

“Sport u vreme koronavirusa“
Pandemija koronavirusa promenila je planove mnogim sportskim klubovima i takmičarima na Kosovu. Najviše su ih u proteklim mesecima pogodile mere ograničenog kretanja, jer nisu mogli da redovno treniraju, kao ni da učestvuju u brojnim takmičenjima. Međutim u poslednje vreme nastavili su sa svojim aktivnostima koje su  prilagodili epidemiološkim merama.
  • 10.07.2020
Odigrana memorijalna utakmica posvećena Saši Arsiću
Veterani fudbalskog kluba Gračanica i fudbalski klub Čaglavica odigrali su memorijalnu utakmicu u čast njihovog velikog druga i prijatelja Saše Ćire Arsića, godinu dana nakon njegove smrti. Memorijalnu utakmicu otvorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.
  • 05.07.2020
Sportski savez Srbije: Uskoro konkretna pomoć
Sastankom sa čelnicima "Sportskog saveza Kosova i Metohije" u Severnoj Mitrovici, delegacija "Sportskog saveza Srbije" (SSS) započela je juče trodnevnu posetu Kosovu, tokom koje će se upoznati sa problemima i radom sportskih radnika i klubova.
  • 03.07.2020
Određene kvalifikacione grupe za EP u rukometu
Održan je žreb za rukometno Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Srbija je u prvoj, a Kosovo u osmoj grupi.
  • 16.06.2020
Srbija ne može protiv Kosova u kvalifikacijama za EP
Rukometna reprezentacija Srbije sutra će saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj. EHF je odlučila da se Srbija i Kosovo ne mogu sastati u kvalifikacijama.
  • 15.06.2020
Meldina sanja susret sa Novakom
Iako dvanaestogodišnja Meldina aktivno trenira u Prizrenu, u gradu nema zatvorenih teniskih sala, pa pravi velike pauze tokom zimskih meseci. Sve svoje pobede bi menjala za fotografiju sa Đokovićem.
  • 12.06.2020