Vidovdanske igre u Koretištu sa Duletom Savićem i drugim legendama

Tradicionalne Jubilarne  dvadest devete  Vidovdanske igre, u Koretištu nadomak Gnjilana,  posvećene u čast poginulog vojnika Radovana Perića na Bjelovarskom ratištu u Hrvatskoj, sinoć su uveličali legende Crvene Zvezde i Jugoslovenskog fudbala.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vidovdanske igre (Foto Puls)

Sve je počelo davne 1991.godine. na Vidovdan, kao turnir u malom fudbalu, da bi 1993. godine. obeležavanje preraslo u kulturno sportsku manifestaciju u znak sećanja na svog brata, rođaka, prijatelja, a pre svega mestanina ovog mesta, koji je braneći vojničku čast i zakletvu datu otadžbini, položio svoj život sa majorom Tepićem na Bjelovarskom ratištu, rekao je za RTV Puls Predrag Stojković, predsednik organizacionog odbora.

U takmičarskom delu ovog turnira, na kojem učestvuju 19 ekipe, organizatori su uvrstili i takmičenje za veterreane u malom fudbalu.

Nadmetale su se u prvoj utakmici ekipe: Gračanica i Kosovsko Pomoravlje, u kojoj su bolji bili fudbaleri Gračanice. Zatim je usledila druga utakmica u kojoj su snage odmerili najpoznatiji igrači, i legende “Crvene Zvezde “sa ekipom “Embargo” iz Koretišta. Rezultat ove utakmice pripao je Legendama sa 2:1.

U finalu su se sastali ekipe Crvene Zvezde, koju su činili Boško Đurovski, Zdravko Boravnica,Mihajlo (bata) Radulović, Nenad Vanić, Svetoslav Karasi, Darko Kovačević, Miloš Šestić i drugi, a sa klupe ih predvodio legendarni Dušan Savić, i ekipa Gračanice.

Rezultat je u regularnom delu bio 3:3, ali je posle izvođenja penala, ekipa iz Gračanice bila bolja, i ponela titulu ovog turnira za veterane.

Na turniru koji će trajati do 27 juna prijavljeno je 19, ekipa. Pored sportista iz Kosovskog pomoravlja, učestvuju i ekipe iz: Vranja, Brezovice, Babinog Mosta, i Starog Gracka.

Inače ovo je jedan od najačih turnura u u malom fudbalu na teritoriji celog Kosova i Metohije. Nakon završetka ovog sportskog i bratskog druženja, organizatori su naj zaslužnijima podelili zahvanice i poklone.

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane