Vesti
Kultura

Generacija 5: Radujemo se Gračanici

Dom kulture "Gračanica" povodom Vidovdanskih svečanosti organizuje koncert grupe Generacija 5 koji će biti održan na platou ispred ove institucije u u petak, 21. juna od 21:00. Ulaz je slobodan.
Generacija 5: Radujemo se Gračanici
Generacija 5 (Foto DKG)

"Radujem se Gračanici, radujem se susretu sa našim narodom. Nadam se da ćemo uspeti da ih, bar na nekoliko sati razveselimo i udaljimo od svakodnevnih briga. Da se zajedno vratimo u vreme kada je sve, bar prividno, bilo lepše i bolje", rekao je klavijaturista ove grupe Dragan Ilić.

Sastav će predstaviti opus iz svih faza dugogodišnje karijere koja traje od 1977 godine, tako da će publika imati prilike da uživa uz najveće hitove benda, među kojima su: "Ti samo budi dovoljno daleko", "Dolazim za 5 minuta", "Ti i ja", "Najjači samo ostaju" i "Ritam tvoga dodira".

Poslednji put Generacija 5 je na Kosovu i Metohiji održala koncert devedesetih godina u Sportskom centru "Boro i Ramiz" u Prištini.

Ovogodišnji nastup u Gračanici podržala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020