Španija protiv članstva Kosova u Interpolu

Državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković sastala se u Madridu sa generalnom direktorkom za međunarodne odnose MUP-a Španije Elenom Garson Otamendi.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto MUP Sbije)

Popović Ivkovićeva se zahvalila na principijelnom stavu te zemlje o nepriznavanju kosovske nezavisnosti, kao i na podršci glasanjem protiv članstva Kosova u Interpolu.

Popović Ivkovićeva je na sastanku u Madridu zahvalila i na kontinuiranoj podršci Španije našoj zemlji, saopštio je MUP Srbije.

Ona je sa Elenom Garson Otamendi razgovarala o unapređenju saradnje policija dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Generalna direktorka MUP-a Španije istakla je da ta država poštuje teritorijalni suverenitet Srbije i da će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku argumentaciji Srbije protiv članstva Kosova u Interpolu.

Na sastanku je bilo reči i o borbi protiv organizovanog kriminala, a Popović Ivkovićeva i Garson Otamendijeva saglasile su se da je saradnja dva ministarstva na visokom nivou i da je u prethodnom periodu rezultirala nizom zajedničkih uspešnih akcija.

Popović Ivkovićeva je istakla odličnu saradnju srpske i španske policije na strateškom i operativnom nivou, posebno u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i najavila uskoro formiranje zajedničkih istražnih timova.

Ona je, takođe, ukazala da je Španija primer dobre prakse u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da su iskustva policijskih službenika te zemlje u ovoj oblasti dragocena za MUP Srbije, koje je intenziviralo rad na unapređenju rezultata u ovoj oblasti.

Elena Garson Otamendi je ukazala da je saradnja policija dve zemlje odlična i izrazila uverenje da će ona u narednom periodu biti dodatno unapređena.

Biljana Popović Ivković i Elena Garson Otamendi razgovarale su i o sveukupnoj saradnji Srbije i Španije, a Popović Ivkovićeva je istakla da će nedavno uvedena direktna avionska linija od Beograda do Madrida učvrstiti i produbiti prijateljske odnose dve zemlje, ali i dati doprinos unapređenju privredne i ekonomske saradnje.

Tokom posete Španiji, Biljana Popović Ivković se sastala i sa generalnom direktorkom Generalne direkcije za rodno zasnovano nasilje grada Madrida Marijom Naredo.

Ostale vesti

 • Hitan sastanak Vučića sa saradnicima o ostavci Haradinaja

  Hitan sastanak Vučića sa saradnicima o ostavci Haradinaja

  Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, saznaje Tanjug.

 • Tači: I moj savetnik pozvan u Hag

  Tači: I moj savetnik pozvan u Hag

  Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da je o pozivima na saslušanje pred Specijalnim sudom za zločine OVK, koji su upućeni Ramušu Haradinaju i Bislimu Zurapiju, i njegovom savetniku, saznao iz medija, navodeći da će naredne poteze definisati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

 • Ramuš Haradinaj podneo ostavku

  Ramuš Haradinaj podneo ostavku

  Ramuš Haradinaj podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika Vlade Kosova, nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane