Vesti
Politika

Pacoli: Dačić je izgovorio laži

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli optužio je srpskog šefa diplomatije Ivicu Dačića da je na sednici SB UN izgovorio laži.
Pacoli: Dačić je izgovorio laži
Bedžet Pacoli (Foto Srbija danas)

Prema rečima Pacolija, nedavna akcija na severu KiM imala je za cilj vladavinu prava, a ne, kako je, inače, Dačić rekao, zastrašivanje Srba. Pacoli smatra i da su "sastanci UN o Kosovu zastareli i potpuno nepotrebni".

Kritikovao je i govor šefa UNMIK-a Zahira Tanina, jer nije izrazio žaljenje zbog ponašanja osoblja te misije.

"Osoblje UNMIK-a krši međunarodno pravo i Povelju UN-a. Zvaničnik je opstruirao policiju, a drugi zvaničnik je uhvaćen u krađi. UNMIK bi se trebao time pozabaviti, ne Kosovom", rekao je Pacoli.

Naveo je i da je Priština prekinula komunikaciju sa UNMIK-om, dok ne razjasni situaciju.Ostale vesti

Vučić i Hoti 12. jula u Briselu
Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.
  • 06.07.2020
RIK objavio konačne rezultate izbora,u parlamentu sedam lista
Republička izborna komisija (RIK) usvojila je Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine prema kome je u parlament ušlo sedam izbornih lista.
  • 05.07.2020
Bolton: Ideja o korekciji granice nije moja
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je za albanski portal "Faksveb" da pitanje "korekcije granice" u dijalogu Beograda i Prištine nije bilo njegova ideja.
  • 05.07.2020
Vučić: Umoran sam od izjava iz Prištine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, jer on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.
  • 04.07.2020
Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020