Miljana Dunđerin: Političko nasilje, grubo sam izmanipulisana

Povodom objavljivanja fotografije Miljane Dunđerin i citiranja njenih reči u okviru izložbe “Reclamation 99” u Prištini, čiji je autor američka novinarka Loren Pis, ova umetnica se, u svoje lično ime i u ime Privatnog kulturnog centra “Akvarijus”, obratila javnosti saopštenjem, navodeći da se radi o kršenju ljudskih prava i zakona.

Podeli ovaj članak sa:
  • Miljana Dunđerin (Foto Kim)

“Novinarka Loren Pis (Loren Peace) posetila je “Akvarijus” pre oko mesec dana kako bi napravila kratki intervju koji joj je bio potreban, kako je obrazložila, za dokumentarni film koji snima o ženama sa Кosova i Metohije. Bez bilo kakvog odobrenja 7. juna 2019. godine moja fotografija i izjava osvanule su u centru Prištine, na instilaciji New Born, a povodom otvaranja izložbe Reclamation 99. Na taj način smo i ja i PКC “Akvarijus” grubo izmanipulisani, a javnost lažno informisana, kako o meni, mojoj umetnosti i mojim stavovima, tako i o ciljevima i delatnosti “Akvarijusa” koji već četiri godine uspešno radi u Кosovskoj Mitrovici”, navela je Dunđerinova u saopštenju.

“Budući da nisam dala odobrenje za stavljanje moje fotografije i citata u okviru izložbe Reclamation 99 (o kojoj čak nisam blagovremeno ni obaveštena), a pogotovo ne u kontekstu New Born-a, koji ima jasne simboličke i političke konotacije, od organizatora i autorke zatraženo je da moja fotografija i izjava budu momentalno uklonjene, kako iz centra Prištine, tako i sa sajta Reclamation 99”, piše u saopštenju Dunđerinova i zaključuje:

“Ukoliko se autorka i organizatori ogluše o ovaj zahtev u najkraćem mogućem roku, biću prenuđena da podignem tužbu protiv svih lica odgovornih za ovaj postupak, koji je školski primer kršenja ljudskih prava, ali i krivično delo, koje kao takvo vide sva svetska zakonodavstva”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane