Vesti
Saopštenja

Živić sa ambasadorom Slovenije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Dijana Živić sastala se sa ambasadorom Slovenije na Kosovu Bojanom Bertonceljem, sa kojim je razgovarala o poljoprivrednom i ruralnom razvoju.
Živić sa ambasadorom Slovenije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju
Bojan Bertoncelj i Dijana Živić (Foto MPŠRR )

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo reči i o programima razvoja ministarstva za ovu godinu.

Ministarka Živić je ambasadora Slovenije Bojana Bertoncelja upoznala sa nekim od poljoprivrednih projekata za koje se očekuje da će biti realizovani tokom njenog mandata i tom prilikom naglasila svoj angažman sa inostranim partnerima “u cilju razmene iskustava u razvoju poljoprivrednog sektora”.

Živićeva je izrazila spremnost da nastavi saradnju sa Slovenijom u vidu razmene iskustava u poljoprivredi sa ciljem daljeg unapređenja sektora, navodi se u saopštenju.

Ambasador Bojan Bertoncelj je pohvalio dosadašnje izveštaje i izrazio svoju spremnost za dalju saradnju i podršku u realizaciji različitih poljoprivrednih projekata između države Slovenije i MPŠRR-a.

Ministraka Živić je dobila poziv ambasadora da poseti Sloveniju i učestvuje na medjuministarskom sastanku, koji će se održati u avgustu ove godine.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020