“Umesto oslobađanje, optužnica protiv Đokića”

Povodom najave kosovskog tužioca za ratne zločine da će podići optužnicu protvor Zorana Đokića iz Peći, za navodni ratni zločin učinjen 1999. godine, oglasio se Srpski nacionalni forum sa pitanjem šta vlasti u Srbiji nameravaju da urade.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kosovsko tužilaštvo (Foto Novosti)

U Srpskom nacionalnom forumu (SNF) tvrde da do trenutka hapšenja, pa ni nakon toga tužilac nije našao ni jedan dokaz o navodnom zločinu, već je samo postupio po nečijoj prijavi.

“I umesto da oslobodi nedužnog čoveka podigao je optužnicu nadajući se da će neki dokaz iznenadno „isplivati“. A šta ako neće? Srbi su do sada mnogo puta hapšeni, privođeni, pritvarani, a da za to nije bilo razloga niti pravno valjanih dokaza, počev od Olivera Ivanovića, pa do desetina drugih Srba”, podsećaju u Forumu.

Srpski nacionalni forum se nada da je ovo poslednji slučaj ovakvog odnosa prema Srbima.

U SNF-u se, kako kažu, zalažu da svako ko je učinio ratni zločin bude procesuiran i najstrožije kažnjen, ali da privođenje, zatvaranje i tortura tek na osnovu nekakve prijave, je krajnje neprimereno.

“ To je vrlo jak adut u sprečavanju povratka izbeglih Srba, i vrlo jak adut u proterivanju preostalih”.
Stoga SNF postavlja pitanje vlasti u Srbiji šta nameravaju da urade povodom ovog ali i drugih vidova pritiska na Srbe?

Šefu diplomatije Ivicu Dačića upućuju molbu da na predstojećoj sednici SB UN o Кosovu i Metohiji ne zaboravi slučaj Zorana Đokića.

Zoran Đokić je na očigled svog deteta uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, 2. februara 2019. godine. Od tada nalazi se u pritvoru.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane