Vesti
Saopštenja

„Zahvaljujući SAD Brže učlanjenje u NATO“

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa rukovodiocem podržavajućeg tima za Kosovo u okviru Ministarstva odbrane SAD-a Abigejl Robinson, kojoj se zahvalio na višegodišnjem doprinosu u procesu transformisanja KBS u vojsku Kosova.
„Zahvaljujući SAD Brže učlanjenje u NATO“
Abigejl Robinson i Hašim Tači (Foto predsedništvo Kosova)

Tim kojim predsedava Abigejl Robinson je, prema mišljenju Tačija podržao transformisanje Kosovskih bezbednosnih snaga od 2014. godine, nakon Strateškog razmatranja sektora bezbednosti, navodi se u saopštenju.

„Znajući odlučujuću ulogu SAD-a u NATO-u sigurni smo da će proces integrisanja Kosova u Severno atlantski savez biti mnogo brži“, rekao je Tači.

Rukovodilac podržavajućeg tima za Kosovo u okviru Ministarstva odbrane SAD-a Abigejl Robinson istakla je da joj je od 1999. godine bila čast i privilegija sa se bavi Kosovom i da doprinese u procesu izgradnje države i stvaranja bezbednosnih struktura na Kosovu”.

„Bila sam srećna što sam radila na Kosovu i za Kosovo tokom ovih godina“, rekla je Robinsonova.

Tači i Robinsonova su izrazili uverenje da će saradnja između ekipe američkog DIR-a i Kosovskih bezbednosnih snaga biti nastavljen i u budućem periodu.

 Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020