Danas povodom 9. juna, rođendana lista." />

Lazarević i Georgiev dobitnici nagrade "Stanislav Staša Marinković"

Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev iz Kosovske Mitrovice, i Slobodan Georgiev, urednik BIRN-a i novinar Vremena, ovogodišnji su dobitnici nagrade "Stanislav Staša Marinković", koju tradicionalno dodeljuje dnevni list Danas povodom 9. juna, rođendana lista.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Danas)

U obrazloženju žirija navodi se da su Lazarević i Georgiev, svako na svoj način, autentične pojave u srpskom javnom prostoru i u poslednjih godinu dana izdvojili su se profesionalnim pristupom u nimalo lakim vremenima za medije.

„Njihova hrabrost, pre svega, u profesionalnom radu, a isto tako u javnim nastupima, vraća nadu u profesiju koja se zbog nedemokratskog režima u Srbiji našla na kolenima. Tanja Lazarević je jedan od retkih preostalih glasova razuma sa severa Kosova, čija hrabrost i analitičnost plene, naročito imajući u vidu okruženje u kome radi i napade vrha srpske države kojima pametno i prkosno odoleva. Slobodan Georgiev, s druge strane, posebno kao urednik BIRN-a, pokretao je mnoge važne i škakljive teme koje su pomerale granice istraživačkog novinarstva”, naveo je između ostalog žiri.

Žiri nagrade koja se dodeljuje za novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu, odluku je doneo jednoglasno, a radio je u sastavu: Dragana Marinković, supruga Stanislava Staše Marinkovića, Jasmina Lukač, urednica Političke rubrike u Danasu, Rade Radovanović, predstavnik akcionara preduzeća Dan graf, Božidar Andrejić, noćni urednik Danasa, Željko Bodrožić, prošlogodišnji dobitnik (zajedno sa Predragom Blagojevićem), Branislav Guta Grubački, predsednik Novog Optimizma, i Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik Danasa (predsednik žirija).

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane