Vesti
Saopštenja

Sporazum MALS-a i opština

Ministarka za administraciju lokalne samouprave Adrijana Hodžić potpisala je sporazume o razumevanju sa predstavnicima jedanaest opština za projekte koji će poboljšati lokalnu infrastrukturu kao i međuopštinsku saradnju.
Sporazum MALS-a i opština
Potpisivanje sporazuma (Foto MALS)

Iz budžeta ministarstvava za podršku opštinama izdvojena su sredstva u iznosu od 604.000,00 evra, koja će doprineti poboljšanju uslova života u svakoj od njih.

“Ovi projekti treba da pokrenu svaku od opština da u narednom periodu budu još bolje, efikasnije i efektivnije u pružanju usluga za građane. Ministarstvo administracije lokalne samouprave nastaviće i u narednom periodu da pomaže opštinama samim tim i građanima“, istakla je Hodžić.

Opštine koje potpisale sporazume o razumevanju sa ministarstvom su Parteš, Mamuša, Zvečan, Zubin Potok, Ranilug, Severna Mitrovica, Leposavić, Podujevo, Đakovica, Klokot i Vitina.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ambasador Norveške na Kosovu Per Strand Sjastad.Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020