"Noć srpskog filma" u sredu u Gračanici

Manifestacija ,,Noć srpskog filma“ koju je pokrenu Filmski centar Srbije, biće održana u Domu kulture Gračanica u sredu 5. juna 2019. godine sa početkom od 15:00 časova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija(Foto Dom kulture Gračanica)

“Noć srpskog filma” održaće se u više od četrdeset bioskopa širom Srbije.

Na repertoaru će se naći zapaženi domaći filmovi: ,,Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića; ,,Taksi bluz“, Miroslava Stamatova; ,,Кralj Petar I”, Petra Ristovskog i dečji film ,,Zlogonje“, Raška Miljkovića. Takođe, i četiri kratkometražna filma: igrani film ,,Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film ,,Eho“ Кoste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni ,,Isti“ Dejana Petrovića i kratki studentski film ,,Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Na sajtu Filmskog centra Srbije navodi se da je cilj ove manifestacije popularizacija srpskog filma sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupčanom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Dom kulture Gračanica ovu manifestaciju organizuje i u Кulturno prosvetnom centru Božidar Mitrović Šandor u Šilovu.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku Noći srpskog filma je 100 dinara, osim za film Zlogonje za koji se ulaz ne naplaćuje.

Ostale vesti

 • "Zdravstveni sistem je bitan za opstanak naroda na Kosovu"

  Srednjoj Medicinskoj školi u Lepini danas je uručena donacija apoteke „Beograd“ u vidu školskog pribora i rančeva. Poklone je uručila direktorka ove apoteke Jasminka Bjeletić koja je kasnije obišla i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

 • Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpisan ugovor o finansiranju izgradnje auto-puta Niš-Merdare-Priština

  Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je sa Evropskom investicionom bankom ugovor o zajmu, vredan 100 miliona evra, i ugovor o investicionom grantu, vredan 40,6 miliona evra za izgradnju auto-puta Niš-Merdare-Priština.

 • Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Uhapšeni Česi: Nismo huligani, išli smo na venčanje

  Češki državljani koji su prošle nedelje uhapšeni na Kosovu zbog sumnje da su planirali da puste dron sa natpisom "Kosovo je Srbija" tokom utakmice čeških i kosovskih fudbalera, odbacili su kao "laži" navode prištinskih medija da su huligani i dodali da nisu ni nameravali da prisustvuju utakmici već da su planirali da dostave humanitarnu pomoć jednoj porodici u Metohiji i prisustvuju venčanju na koje su pozvani.

 • ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  ’’Nema napretka ka EU bez slobode medija i izražavanja’’

  Medijske slobode su ključni element vladavine prava. Nema napretka na putu ka EU bez slobode izražavanja i slobode medija, naveo je u video poruci upućenoj učesnicima foruma Medijski dani EU-Zapadni Balkan 2019. odlazeći evropski komesar za susedstvo i pregovore o proširenju Johanes Han.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane