"Noć srpskog filma" u sredu u Gračanici

Manifestacija ,,Noć srpskog filma“ koju je pokrenu Filmski centar Srbije, biće održana u Domu kulture Gračanica u sredu 5. juna 2019. godine sa početkom od 15:00 časova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija(Foto Dom kulture Gračanica)

“Noć srpskog filma” održaće se u više od četrdeset bioskopa širom Srbije.

Na repertoaru će se naći zapaženi domaći filmovi: ,,Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića; ,,Taksi bluz“, Miroslava Stamatova; ,,Кralj Petar I”, Petra Ristovskog i dečji film ,,Zlogonje“, Raška Miljkovića. Takođe, i četiri kratkometražna filma: igrani film ,,Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film ,,Eho“ Кoste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni ,,Isti“ Dejana Petrovića i kratki studentski film ,,Šafarikova 19“, Lane Pavkov.

Na sajtu Filmskog centra Srbije navodi se da je cilj ove manifestacije popularizacija srpskog filma sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupčanom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Dom kulture Gračanica ovu manifestaciju organizuje i u Кulturno prosvetnom centru Božidar Mitrović Šandor u Šilovu.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku Noći srpskog filma je 100 dinara, osim za film Zlogonje za koji se ulaz ne naplaćuje.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane