Vesti
Saopštenja

Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu

Predsednik SLS-a i poslanik u skupštini Kosova Slobodan Petrović sastao se sa ambasadorom SAD-a na Kosovu Filipom Kosnetom sa kojim je razgovarao o “tekućim problemima srpske zajednice na Kosovu”.
Petrović i Kosnet o problemima srpske zajednice na Kosovu
Filip Kosnet i Slobodan Petrović (Foto SLS)

Petrović je, kako se navodi, informisao ambasadora Kosneta o svim tekućim problemima srpske zajednice i izrazo zabrinutost povodom “zapaljive retoričke politike između Beograda i Prištine”.

Pored toga, bilo je reči i o “neprimernom postupanju prema visokim zvaničnicima Samostalne liberalne stranke na prelazima ka Srbiji od strane pripadnika MUP-a Srbije i BIA-e Srbije”.

Petrović je podsetio da je zajednička težnja Samostalne liberalne stranke svih ovih godina bila da održi mir i stabilnost na Kosovu između svih zajednica.

Kako se navod u sapštenju SLS-a, na sastaku se govorilo i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima koje su od zajedničkog interesa za sve građane Kosova.

Petrović je zahvalio američkom ambasadoru na “podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu i na njegovom iskrenom zalaganju”.

 Ostale vesti

Ograničen rad sa strankama u Opštini Gračanica
Zbog aktuelne epidemiološke situacija, Opština Gračanica ograničava svoj rad sa strankama.
  • 06.07.2020
“Epidemiološka situacija u opštini Gračanica pod kontrolom”
Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović održao je sastanak sa direktorima zdravstvenih institucija. Ocenjeno je da je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj samoupravi pod kontolom, “uprkos tome što je ona nešto lošija u odnosu na predhodni period”.
  • 06.07.2020
Priština: Izmenjeni režim rada Centra za registraciju vozila i CID
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Agencija za civilnu registraciju doneli su odluku da obustave rad sa strankama u Centru za registraciju vozila i Centru za izdavanje dokumenata (CID) u Prištini nakon što je kod nekoliko službenika potvrđen koronavirus.
  • 06.07.2020
OG:Pojačana kontrola objekata uslužne delatnosti
Opštinsko odeljenje inspekcije sprovodi kontrolu trgovinskih, ugostiteljskih i svih drugih objekata uslužene delatnosti na teritoriji opštine, saopšteno je iz opštine Gračanica. 
  • 05.07.2020
Gračanica: Opštinski Krizni štab poziva na poštovanje mera
Opština Gračanica i opštinski Кrizni štab obaveštavaju građane da nadležne opštinske službe aktivno rade na terenu i u skladu sa svojim mogućnostima nastoje da zaustave širenje kovid-19 nakon što je iz Кliničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici saopšteno da je virus potvrđen kod četiri pacijenta sa teritorije ove lokalne samouprave. Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
  • 04.07.2020
Dva nova kamiona za JKP “Ekologija”
Regionlna kompanija za upravljanje otpadom “Pastrimi” danas je ustupila dva kamiona na korišćenje Javno–Komunalnom preduzeću “Ekologija”.
  • 03.07.2020