Advokati uhapšenih Srba podnose žalbe na pritvor

Advokati 11 Srba, uhapšenih na Kosovu najavili su da će podneti žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenima određen pritvor.

Podeli ovaj članak sa:
  • Pripadnici PK (Foto Kontakt Plus)

Odluka se može očekivati tek naredne nedelje.

Branilac jednog od uhapšenih Srba, advokat Nebojša Vlajić rekao je Tanjugu da će žalbe biti podnete u ponedeljak, kada i ističe rok za žalbe.

Pošto je u celoj akciji uhapšeno ukupno 30 ljudi, pored 11 Srba, tu je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, sud će morati da sakupi sve žalbe advokata svih osumnjičenih, od kojih će neki žalbe poslati poštom.

Zbog toga se ne može prognozirati kada će biti doneta odluka o žalbama, kaže Vlajić koji odluku ne očekuje do kraja sedmice.

Pritvor je u petak Osnovni sud u Prištini odredio Srbima zbog opasnosti od bekstva i da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Odluku o žalbama doneće Apelacioni sud Kosova, napomenuo je Vlajić.

Pantović: Postoji mogućnost novih hapšenja

Jedan od advokata uhapšenih Srba Ljubomir Pantović kaže da je u akciji specijalnih jedinica kosovske policije uhapšeno 31 lice, ali i da postoji mogućnost novih hapšenja.

Kako je rekao, postoje saznanja da se još dvoje ljudi dobrovoljno prijavilo policijskom inspektoratu Kosova.

"Specijalno tužilaštvo tvrdi da su policajci izvršili najmanje 3 krivična dela, za šta tvrde da imaju i dokaze", kaže Pantović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da je u pitanju prekomerna upotreba sile, napominjući da će ovo biti jedna duga i složena istraga.

"Moguće je da je bilo zloupotreba položaja od strane policajaca koji su sprovodili hapšenje", kaže advokat.

Podsećamo, šestorica Srba povređenih u napadu kosovske specijalne policije 28. maja i dalje su u KBC u Kosovskoj Mitrovici. U međuvremenu, kosovsko tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana za 11 uhapšenih Srba.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane