Advokat Vasić: Mogli su da mu dozvole da se makar obuče

Advokat jednog od Srba koga su kosovski specijalci uhapsili na severu Kosova prethodne nedelje uložiće žalbu na meru pritvora koju je odredio Osnovni sud u Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Kosovski specijalci na severu Kosova prethodne nedelje uhapsili su tridesetak osoba. Jedanaest građana je povređeno. U bolnici u Kosovskoj Mitrovici nalazi se šestorica povređenih i njihovo zdravstveno stanje je bolje, njihove povrede su teške, ali se oporavljaju.

Osnovni sud u Prištini u petak uveče odredio je jednomesečni pritvor uhapšenim tokom policijske akcije u utorak.

Advokat Dejan Vasić kaže za RTS da je pripremio žalbu.

"Ja sam već sa vikend radio na žalbi, jer me iskustvo uči da apelacioni sud nekada ume da bude milosrdniji od prvostepenog. Ako smo jednom uspeli da pokažemo da tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza, dovoljno obarazloženu osnovanu sumnju, mislim da ćemo uspeti i ovog puta, jer je ovaj zahtev tužilaštva ispod svakog kriterijuma", rekao je Vasić.

Ističe da je tužilac bio dužan da na jasan i nedvosmislen način obrazloži zašto sumnja i da navede svedoke koji potkrepljuju tu sumnju.

"Očekujem da će apelacion sud biti malo nepristrasniji i odrediti neku od blažih mera i pustiti ih da se brane a slobode", navodi Vasić.

Kaže da je prilikom privođenja njegovog klijenta upotrebljena prekomerna sila.

"On je jedan profesonalac, dobar policajac koga je dovoljno bilo da pozovu u policijsku stanicu i on bi se tom pozivu odazvao. Mislim da nije bilo potrebe da mu upadaju u stan i privode na taj način", kaže advokat.

"Pokazao mi je povrede na nozi, nije mogao da ponese svoju protezu. Otišao je u donjem vešu u policiju, mogli su da mu dozvole da se makar obuče, on je njihov kolega", istako je Vasić.

Kosovski sppecijalci upali su u utorak ujutru na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i tom prilikom uhapsili 11 policajaca srpske nacionalnosti i devet civila iz Zubinog Potoka.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane