U KBC Kosovska Mitrovica zbrinuto 11 pacijenata povredjenih u policijskoj akciji

U KBC Kosovska Mitrovica na lečenju je ukupno 11 pacijenata povređenih u utorak u akciji specijalnih jedinica kosovske policije u Zubinom Potoku, saopštili su danas predstavnici ove zdravstvene ustanove.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pres konferencija u KBC (Foto Kontakt)

Direktor KBC dr Milan Ivanović rekao je na konferenciji za medije da su na odeljenju intenzivne nege 4 pacijenta, na ortopediji i hirurgiji po 3, dok je jedan povređeni na internom odeljenju. Jedan pacijent je obrađen i pušten na kućno lečenje.

Ivanović je rekao da su kod svih pacijenata u pitanju teške telesne povrede, veoma slične i nanete na isti način, i da su svi u lošem psiho – fizičkom stanju.

“Imamo kod svih povređenih konstatovane kontuzije glave, grudnog koša i stomaka, sa podlivima, hematomima, ogrebotinama, otiscima dugih cevi kojima su udarani po celom telu, najviše u predelu glave, stomaka i grudnog koša” – rekao je Ivanović.

Od 11 hospitalizovanih pacijenata, četvorica imaju frakture kostiju lica, jabučne kosti, maksile i potiljačne kosti, jedan pacijent ima frakturu rebara, a dvojica frakture nosnih kostiju, precizirao je Ivanović.

On je istakao da će biti posledica po zdravstveno stanje pacijenata i da se ne mogu isključiti dalje komplikacije.

Ivanović je rekao i da je radnik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je takođe povređen u policijskoj akciji u Zubinom Potoku, predložen za slanje na lečenje u tercijarnu zdravstvenu ustanovu u Beograd.

Miloš Orlović, jedan od povređenih, kaže da su ga pripadnici specijalnih jedinica, tog dana, bez njemu poznatog razloga, uhvatili i tukli, nanevši mu teške telesne povrede.

“Tog dana u mestu Ugljare naišla je njihova specijalna jedinica ROSU i bez meni znanog razloga su me uhvatili, tukli i naneli mi teške fizičke povrede. Na licu mesta su me tiukli, posle su me u nekom njihovom kombiju verbalno uznemiravali, slikali su se sa nama, govorili sun a albanskom jeziku koji ne razumem. Nakon toga su me priveli, prenoćili smo u južnom delu Mitrovice. Zatim smo bili na saslušanju u sudu severnom delu Mitrovice i potom smo primljeni ovde u bolnicu” – rekao je Orlović.

Marko Milovanović takođe povređen u utorak u Zubinom Potoku.

“Tukli su me verovatno zbog demonstriranja neke njihove sile, pred kućom mog strica i porodičnog imanja, mene, njega i njegovu porodicu, ne znamo zašto. Došli su u dvorište, nismo znali šta hoće, nismo se opirali, uveli su nas u kombi i tukli su nas do Mitrovice bez prestanka, što se može videti po povredama koje smo svi zadobili” – rekao je Milovanović.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane