Vesti
Kultura

„Ženidba“ i „Razvojini put Bore Šnajdera“ u Herceg Novom

Nakon odigrane predstave „Banović Strahinja“ u Kraljevu na festivalu „Joakim Vujić“, gde se tražila i karta više, Narodno pozorište iz Prištine nastavilo je put ka Herceg Novom.
„Ženidba“ i „Razvojini put Bore Šnajdera“ u Herceg Novom
Predstava "Ženidba" (Foto Kim)

Za Bokelje su Prištinski glumci pripremili dve predstave. Jedna je odigrana sinoć u režiji Milana Karadžića, čije je poreklo iz Crne Gore.

Predarag Radonjić direktor NPP rekao je za RTV Kim da je i više nego zadovoljan sinoćnom izvedbom predstave „Ženidba“ u Herceg Novom. Tamo ih je, kaže, gledalo više od 200 gledalaca, što govori da su Novljani zaintersovani za program Narodonog pozorišta iz Prištine.

„Sinoć smo prvi put gostovali u Herceg Novom sa predstavom „Ženidba“ u Domu kulture Park pred više od 200 gledalaca, što je za ovdašnje uslove u ovo doba van sezone više nego dobra posećenost. Ovde smo više nego lepo primljeni, svi su oduševljeni našim dolaskom, družimo se sa meštanima, kominikacija je izvanredna, zainteresovani su za naš program, prezadovoljan sam načinom na koji se prištinsko pozorište prezentovalo“, rekao je Radonjić u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Za večeras je najavljena još jedna predstava. U Domu kulture Park igraće se „Razvojni put Bore Šnajdera“ u režiji Bobana Sterlića.

Radonjić očekuje da će pozorišna trupa i nakon ove odigrane predstave otići zadovoljni.

Nakon Herceg Novog, NPP će nastupati u Nišu i Beogradu sa predstavom "Ivkova slava u Prizrenu", dok će publika u Pančevu krajem maja moći da pogleda "Ženidbu".Ostale vesti

Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020