Vesti
Kultura

U Prizrenu i ove godine Dečija smotra folklora

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena sutra će biti održana 19. Dečija smotra folklora.
U Prizrenu i ove godine Dečija smotra folklora
Sa prošlogodišnje smotre (Foto Kim)

Očekuje se da na manifestaciji pod nazivom "U susret Vidovdanu" učestvuje oko 800 dece sa čitavog Kosova.

Deca učesnici ove manifestacije dolaze iz Кosovskog Pomoravlja, centralnog Кosova, sa Štrpca, iz Metohije, Leposavića, Zubinog Potoka, Кosovske Mitrovice i Zvečana.

Ovim događajem simbolično u Prizrenu počinju Vidovdanske svečanosti koje organizuje Dom kulture Gračanica a veliki broj dece ima jedinstvenu priliku da, prvi put, boravi u ovom značajnom manastiru iz srednjeg veka.

Uz asistenciju akademskih slikara deca će imati priliku i da slikaju i da svoje radove ostave manastiru.

Očekuje se učešće oko 800 dece sa celog prodručja Кosova i Metohije.

Pokrovitelji: Кancelarija za КiM Vlade Republike Srbije i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Ostale vesti

Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020