Vesti
Politika

Vučić i Đurić danas sa predstavnicima Srba sa Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM sastaće se danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i rukovodiocima institucija Republike Srbije na Kosovu.
Vučić i Đurić danas sa predstavnicima Srba sa Kosova
Vučić i Đurić sa predstavnicima Srpske liste (Foto Sputnjik)

Kako je ranije najavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, na sastanku će se razgovarati o koracima nakon nedavno održanih izbora u četiri opštine na severu Kosova.

Očekuje se da se nakon ovog sastanka obznani kakvu će odluku doneti izabrani gradonačelnici, od kojih su trojica ranije podnela ostavke sa tih funkcija zbog uvođenja takse na robu iz Srbije.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020