Vesti
Društvo

Podeljeni traktori poljoprivrednim proizvođačima na Kosovu

U Lešku je danas podeljeno deset traktora sa prikolicama i priključnim mašinama poljoprivrednim proizvođačima iz više opština na Кosovu.
Podeljeni traktori poljoprivrednim proizvođačima na Kosovu
Dodela traktora (Foto Kim)

Podeljeni traktori su donacija Fonda za pomoć raseljenim i interno raseljenim licima Vojvodine i Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

Vrednost donacije je oko 250.000 evra, a cilj je podsticaj razvoja poljoprivrede na Кosovu i Metohiji i ostanak srpskih porodica čija egzistencija isključivo zavisi od poljoprivrede.

Traktori sa priključnim mašinama podeljeni su poljoprivrednicima u Gnjilanu, Кosovskoj Кamenici, Istoku, Novom Brdu, Vučitrnu, Leposaviću i Zubinom Potoku.Ostale vesti

U Zubinom Potoku postavljena cisterna sa dezinfekcionim sredstvom
U centru Zubinog Potoka postavljena je cisterna sa koje građani mogu uzeti sredstvo za dezinfekciju.
  • 07.04.2020
Štrpce: Dobrovoljna akcija „Dajte krv“
Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana 8. i 9. aprila, u terminu od 09:00 do 13:00 časova u Štrpcu, u saradnji sa Zavodom za transfuziju iz Gračanice i Kosovske Mitrovice, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim sekretar Crvenog krsta iz Štrpca Ivica Pužić.
  • 06.04.2020
Vučić: Na Kosovo upućeno 248 kamiona robe
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da je u prethodnih nekoliko dana na Kosovo upućeno 248 kamiona sa robom i dodao da tamo nema nestašice proizvoda.
  • 06.04.2020
Hleb za ugrožene od trgovca iz Gračanice
Trgovac iz Gračanice Igor Aritonović dostavljaće narednih mesec dana hleb, uz pomoć volontera, ugroženim porodicama. Osnovna životna namirnica će danas biti podeljena stanovnicima Kontejnerskog naselja u Gračanici i naselja Bergen u Ugljaru.
  • 06.04.2020
Dostava hrane i lekova na biciklima
Video klip o distribuciji hrane na biciklima koji su osmislili članovi NVO Mlada aktivna Gračanica osvojio je treće mesto na takmičenju „Hakuj krizu na Kosovu“. „Naša ideja proglašena je najboljom u oblasti „Budućnost poslovanja i ekonomije“, kaže za RTV Kim Petar Đorđević.
  • 06.04.2020
Kosovski Trust za jedan dan izgubio 12,8 miliona evra
Kriza na globalnim finansijskim tržištima, zbog pandemije koronavirusa, uticala je i na novac kosovskih poreskih obveznika koji se čuvaju u Fondu penzijske štednje. Za samo jedan dan, Fond je izgubio više od 12,8 miliona evra investicija, prenosi Koha Ditore.
  • 06.04.2020