Vesti
Politika

Vulović: Izbori vetar u leđa politici Aleksandra Vučića

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su jučerašnji izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova i Metohije još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić.
Vulović: Izbori vetar u leđa politici Aleksandra Vučića
Srđan Vulović (Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Kandidati Srpske liste pobedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na severu Kosova, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017.

Srpska lista u sve četiri opštine je osvojila 94, 24 odsto glasova. Njeni predstavnici ističu da je srpski narod na severu Kosova i Metohije još jednom nedvosmisleno i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava.

Kandidat Srpske liste u Zubinom potoku Srđan Vulović rekao je da su izbori u toj opštini protekli u mirnoj i tolerantnoj atmosferi.

"Mogu da kažem da su jučeršanji izbori u Zubinom potoku bili referendum za politiku Srpske liste", rekao je Vulović gostujući u Dnevniku RTS-a.

Ističe da su izbori još jednom dali vetar u leđa politici koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, što znači da su jednoglasno glasali za tu politiku.

"Sva ova naša borba od ratnih dešavanja nas je ujedinila i skoro da više nema potrebe da se pričate običnom građaninu šta je politika države Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, a to je politika da ostanemo ovde, svoj na svome", rekao je Vulović.

Kao budući gradonačelnik, Vulović kaže da će njegova obaveza i dužnost biti da u narednom periodu pokrene poljoprivrednu proizvodnju u Zubinom potoku, s obzirom da su prethodna rukovodstva dosta uradila na infrastrukturi i objektima od javnog značaja.

"Probaćemo da opštinu Zubin potok stavimo na zdrave ekonomske noge, odnosno da opština bude samoodrživa", rekoa je Vulović.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020