Vesti
Politika

Jeremić: Materijal za sednicu o Kosovu da se dostavi na vreme

Narodna stranka razmotriće odluku o učešću na sednici Skupštine Srbije o Kosovu, ali pod uslovom da na vreme dobiju sve izveštaje i materijal kako bi se adekvatno pripremili, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.
Jeremić: Materijal za sednicu o Kosovu da se dostavi na vreme
Vuk Jermić u studiju ''Glasa Amerike'' (Foto printskrin VOA)

Vuk Jeremić je naveo da je takva odluka doneta na njegov predlog na današnjoj sednici predsedništva Narodne stranke.

Jeremić je istakao da Narodna stranka neće učestvovati u "fingiranju" rasprave, ali nije želeo da licitira i, kako kaže, tera mak na konac rokovima do kada bi Vučić trebalo da podnese izveštaj o ne samo briselskim razgovorima, već i o svim drugim razgovorima koje je vodio sa Hašimom Tačijem.

Kako je naveo, Vučić treba da dostavi i predlog platforme za buduće angožovanje po pitanju Kosova.

"Biće potrebno neko vreme da se informišemo i upoznamo sa tim materijalom, ukoliko vlast uopšte ima nameru da ga predstavi", naveo je Jeremić na konferenciji za novinare u "Slobodnoj zoni".

On je dodao da je Narodna stranka odgovorna i državotvorna stranka koja je svesna važnosti ove teme.

"Ako će to biti samo još jedan rijaliti šou u kojem će se voditi monolog, kao i o svemu drugom u državi, naravno da u tome nismo spremni da učestvujemo", zaključio je Jeremić.

Jeremić je istakao da je za Narodnu stranku pitanje Kosova i Metohije jedno od najvažnijih državnih pitanja i podsetio da se njegova partija od osnivanja zalagala da se o Kosovu razgovara u Skupštini Srbije.

"Insistirali smo na tome da se Skupštini Srbije podnese izveštaj, ne samo o pregovorima u Briselu, već i o svim drugim razgovorima koji u se vodili javno ili tajno od strane državnog rukovodstva", naveo je Jeremić.

U "Slobodnoj zoni" danas je otvorena izložba "naprednjačkog nadrealizma", a neki od eksponata su fantomke i gondole.

Izložba je otvorena povodom manifestacije "Noć muzeja".Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020