"Niko iz Srbije nije osuđen za 400 masakara na Kosovu"

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da još uvek niko nije osuđen za “400 masakara koje je izvršila Srbija na Kosovu”. Najavio je da će na narednoj sednici parlamenta biti usvojena rezolucija koja “osuđuje genocid koji je Srbija izvršila na Kosovu”.

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto Kim)

Učestvujući na “spomen-akademijipovodom dvadesete godišnjici masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći”, Tači je rekao da je ovo dan "sećanja, poštovanja u odavanja pošte mučenicima, palim borcima i herojima iz Ćuška i okoline, koje je ubila policija i vojska Srbije".

"U iščekivanju da u narednim nedeljama obeležimo 20. godišnjicu pobede, velika briga za sve nas kao kosovskih institucija, kao kosovskog društva, a iznad svega na savesti međunarodne zajednice i dan danas, nakon 20 godina, jeste da za 400 masakara koje je izvršila srpska država, još uvek niko nije osuđen iz te države", rekao je Tači I dodao da je to “nepravda, diskriminacija, uvreda za integritet i dostojanstvo žrtava, ali i za sam kosovski narod”.

Kosovski predsednik je ovom prilikom najavio da će kosovski parlament na narednoj sednici doneti rezoluciju koja "osuđuje sve zločine, rezoluciju koja osuđuje genocid koji je država Srbija izvršila na Kosovu".

"U potpunosti verujem da će za ovom rezolucijom uslediti i koraci za potpuno sprovođenje našeg prava, kako bi se svi izvršioci krivičnih dela i etničkog čišćenja, ubistva preko 13.500 civila i silovanja preko 20.000 žena, svi ti ljudi iz državnog aparata Srbije suočili sa pravdom", rekao je on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane