Vesti
Politika

Rada Trajković podnela krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića zbog, kako navodi, krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela povrede tajnosti postupka.
Rada Trajković podnela krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića
Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

"S obzirom da predsednik države Aleksandar Vučić i vladin službenik Marko Đurić u kontinuitetu u javnosti iznose stravične nesitine o meni, bila sam prinuđena da predam krivičnu prijavu. Moram reći da je to kod predsednika Vučića, taj takozvani, ja bih ga nazvala, jedinstven obrazac ponašanja, odnosno svojevrstan modus koji je on koristio u kontinuitetu za napade koje je vršio", kazala je Rada Trajković u izjavi za RTV Kim.

Ona naglašava da je predsednik Vučić "iznosio neistine o Ćuruviji koji je nakon toga ubijen, a raznim kampanjama, isto tako, iznosili su i gospodin Đurić i gospodin Vučić strahovite laži, neistine i podmetačine o pokojnom Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen", rekla je Trajkovićeva.

Ona ističe da se sada u kontinuitetu, po istom obrascu, iznose neistine i laži o njoj.

"Da se ne bi završilo i da bih sprečila smrtni ishod, pokušavam da na ovaj način razobličim njihov sistem delovanja koji je, zaista, za Srbiju u 21. veku potpuno neprihvatljiv. Na taj način pokušavam da dobijem podršku, s obzirom da je odvojena, i treba da bude odvojena, sudska vlast u razobličavanju takve strategije", objašnjava Trajkovićeva.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je Rada Trajković ispitana kao svedok, ali da njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je nedavno da je dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.Ostale vesti

Pet godina najavljivanja izgradnje auto puta
Izgradnjom auto puta Niš-Priština omogućilo bi se brže i kvalitetnije putovanje, smatraju meštani i prevoznici u Gračanici i nadaju se da će ova ideja uskoro biti realizovana.
  • 25.02.2020
„Konačni sporazum ključan za evroatlansku perspektivu“
Uloga SAD-a je i dalje nezamenjiva u naporima za postizanje održivog mira na Zapadnom Balkanu, kazao je predsednik Kosova Hašim Tači na sastanku sa stručnjacima Brooking instituta, jedne od najznačajnijih tink-tenk organizacija u Americi.
  • 25.02.2020
Radna grupa će razmatrati ukidanje takse
Kosovsko Ministarstvo ekonomije formiralo je tim za identifikaciju trgovinskih barijera i on će Vladi Kosova preporučiti uklanjanje ili zadržavanje stopostotne takse na uvoz srpske robe.
  • 25.02.2020
Vučić, floskule, njihova značenja i tumačenja
Političari i analitičari na Kosovu različito tumače nedavnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će ove godine Srbiji po pitanju Kosova biti ponuđeno nešto što će teško moći da odbije, ali neće smeti da prihvati".
  • 24.02.2020
Protest zbog najave ukidanja takse
Aktivisti Alijanse za budućnost Kosova organizovali su u Prištini simboličnu akciju protiv najave premijera Aljbina Kurtija da će ukinuti taksu od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.
  • 24.02.2020
Rašić: Ukidanje takse će odblokirati proces dijaloga
Ukidanje ili bar suspenzija taksi dovela bi do prekida blokade procesa dijaloga Beograda i Prištine, smatra predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 24.02.2020