Rada Trajković podnela krivičnu prijavu protiv Vučića i Đurića

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića zbog, kako navodi, krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela povrede tajnosti postupka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

"S obzirom da predsednik države Aleksandar Vučić i vladin službenik Marko Đurić u kontinuitetu u javnosti iznose stravične nesitine o meni, bila sam prinuđena da predam krivičnu prijavu. Moram reći da je to kod predsednika Vučića, taj takozvani, ja bih ga nazvala, jedinstven obrazac ponašanja, odnosno svojevrstan modus koji je on koristio u kontinuitetu za napade koje je vršio", kazala je Rada Trajković u izjavi za RTV Kim.

Ona naglašava da je predsednik Vučić "iznosio neistine o Ćuruviji koji je nakon toga ubijen, a raznim kampanjama, isto tako, iznosili su i gospodin Đurić i gospodin Vučić strahovite laži, neistine i podmetačine o pokojnom Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen", rekla je Trajkovićeva.

Ona ističe da se sada u kontinuitetu, po istom obrascu, iznose neistine i laži o njoj.

"Da se ne bi završilo i da bih sprečila smrtni ishod, pokušavam da na ovaj način razobličim njihov sistem delovanja koji je, zaista, za Srbiju u 21. veku potpuno neprihvatljiv. Na taj način pokušavam da dobijem podršku, s obzirom da je odvojena, i treba da bude odvojena, sudska vlast u razobličavanju takve strategije", objašnjava Trajkovićeva.

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je Rada Trajković ispitana kao svedok, ali da njeno svedočenje nije bilo presudno za hapšenje i pritvor dvojice osumnjčenih.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković izjavila je nedavno da je dobila obećanu zaštitu policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ostale vesti

 • "Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

  Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

 • Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čadež: Privreda da pokaže politici šta je budućnost

  Čekanje na rešava probleme u regionu iz prošlosti ne vodi u budućnost, poručili su predsednici privrednih komora Zapadnog Balkana okupljeni u Komorskom investicionom forumu (KIF) u Prištini. Pozvali su vlasti da nastave da razgovaraju.

 • Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Tači: Albanci nepravedno podeljeni

  Hašim Tači je izjavio da je misija Kosova za slobodu i nezavisnost nedovoljna i da su Albanci nepravedno podeljeni i da sada treba da se svojom voljom ujedine.

 • Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Gojković: Važan trenutak za raspravu o Kosovu

  Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je za RTS da je sada važan momenat za parlamentarnu raspravu o Kosovu i Metohiji jer je dijalog u zastoju zbog radikalizacije poteza prištinskih vlasti.

 • Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Đurić: Haradinaj da prihvati stvarnost, Kosmet je deo Srbije

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da premijer Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane