"Važno je da izbori na severu proteknu bez incidenata"

Direktor Кancelarije za КiM Marko Đurić i šef misije Oebsa u Prištini Jan Bratu razgovarali su o predstojećim izborima u četiri opštine na severu Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sastanka (Foto: Kancelarija za KiM)

Đurić je naglasio da je važno da predstojeći izbori za gradonačelnike četiri opštine na severu Кosova proteknu bez incidenta i u demokratskoj atmosferi.

Kazao je da se mora sprečiti svaki eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje građana od strane institucija u Prištini, navodi se saopštenju Kancelarije za KiM.

Đurić je ukazao "na sve češće pritiske Prištine na Srpsku listui zanemarivanje izborne volje građana srpske nacionalnosti na Кosovu i Metohiji".

Đurić i Bratu razgovarali su i o sveukupnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, saglasivši se da je potrebno otkloniti prepreke za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i obnoviti napore na izgradnji međunacionalnog poverenja na terenu, zaključuje se u saopštenju.

 

Ostale vesti

 • Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Svetska banka će nastaviti dalju  podršku  sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu kroz razne poljoprivredne projekte, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Svetske banke i ministarke poljoprivrede Dijane Živić.

 • Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države su sa velikom pažnjom pratile izbore na severu Kosova. "Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi", navodi se u zajedničkom saopštenju ambasada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane