Vesti
Politika

Tači: Skupština ujedinjena oko rezolucije o genocidu

Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da je dobro što je Skupština Kosova napokon odlučila krene u proces usvajanja rezolucije kojom se, kako navodi, jasno osuđuje „genocid Srbije izvršen na Kosovu“.
Tači: Skupština ujedinjena oko rezolucije o genocidu
Hašim Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je na obeležavanju zločina u Koriši, kazao da je Skupština Kosova ujedinjena u donošenju te rezolucije i drugih dokumenata kojim bi se osudio navodni genocid koji je Srbija počinila na Kosovu. On je istakao da će Kosovo tražiti pravdu pred međunarodnim institucijama.

„Žene, deca i starci, albanski civili, ubijeni su pod okolnostima koje je nametnula država Srbija. Pod okolnostima koje su ih naterale da napuste svoje kuće, svoja dvorišta, svoja ognjišta, nasilno su ukrcani u prikolice kao zatočenici, blokirani do trenutka kada se dogodilo ono što se dogodilo“, rekao je Tači, navodeći da su „mučenici u Koriši direktne žrtve genocida srpske države“.Ostale vesti

Vanredna sednica kosovske Skupštine u utorak
Kosovska Skupština održaće u utorak, 14.aprila, u 11 sati vanredno zasedanje, koje je sazvala Demokratska partija Kosova (DPK), dok će predsedništvo zasedati u petak, 10.aprila.
  • 08.04.2020
Kurti i Lajčak za nastavak dijaloga BG i PR
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti i izaslanik EU Miroslav Lajčak izrazili su spemnost za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da vreme borbe protiv koronavirusa treba iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za predstojeći proces.
  • 08.04.2020
Tači: Kurti je prekršio Ustav, to je potvrđeno

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je premijer u ostavci Aljbin Kurti ozbiljno prekršio Ustav Kosova.

  • 08.04.2020
Novoimenovani direktor Kancelarije za pitanja zajednica pri kancelariji premijera Kosova Nenad Rašić izjavio je za Radio Kosovo 2 da je borba protiv koronavirusa trenutno glavni prioritet na Kosovu, izazov koji može i da ujedini Albance i Srbe u toj borbi.
  • 07.04.2020
Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020