"Zajedničkim radom do brže integracije regiona ka EU "

Predsednik Kosovo Hašim Tači prisustvovao je inauguraciji novog predsednika Republike Severne Makedonije Steve Pendarovskog.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa inauguracije(Foto ZPRK)

U saopštenju kabineta predsednika Kosova navodi se da je Tači čestitao predsedniku Pendarovskom na novoj dužnosti i pozvao ga da rade zajedno na produbljenju regionalne saradnje.

“Izabranom predsedniku Severne Makedonije i građanima Severne Makedonije čestitam na formalnom preuzimanju dužnosti predsednika. Pozdravljam saradnju prema evroatlantskoj integraciji naših zemalja”, rekao je predsednik Tači.

Predsednik Tači pozvao je novog predsednika Pendarovskog u zvaničnu posetu Kosovu, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da se tokom ceremoniji inauguracije predsednik Tači sastao i sa predsednikom Albanije Ilirom Metom, predsednikom Bugarske Rumenom Radevom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokim zvaničnicima ostalih država koje su učestvovale na prijemu.

Na sastancima je istaknuta potreba za dobrim međususedskim odnosima i saradnjom kako bi se ubrzale integracije regiona u EU, zaključuje se u saopštenju kabineta predsednika Kosova.

Ostale vesti

 • Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Nastavak podrške Svetske banke poljoprivredi

  Svetska banka će nastaviti dalju  podršku  sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja na Kosovu kroz razne poljoprivredne projekte, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Svetske banke i ministarke poljoprivrede Dijane Živić.

 • Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte protiv političkog zastrašivanja Srba

  Zemlje Kvinte Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države su sa velikom pažnjom pratile izbore na severu Kosova. "Izborni dan je protekao u mirnoj atmosferi", navodi se u zajedničkom saopštenju ambasada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane