KM: Udovičić uručio studentima ugovore o stipendiranju

Studentima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, stipendistima Fonda za mlade talente, ministar Vanja Udovičić uručio je ugovore o stipendiranju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vanja Udovičić sa stipendistima (Foto Kim)

U amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, ministar Vanja Udovičić uručio je 43 stipendije, što je, kako je naveo, dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

„Ovi mladi ljudi su postavili nove standarde i nove granice. Drago mi je da su te granice nešto što je naša budućnost i obaveza da ih ispratimo u njhovom daljem razvoju i kroz ovakav vid podsticaja ispratimo njihovo usavršavanje ka boljem prosperitetu celokupne naše zemlje“, rekao je ministar Udovičić.

Studentkinja Filološkog fakulteta Milica Jaćimović kaže da je ovakav vid podrške veoma važan studentima.

„Mogu u ime svih studenata da se zahvalim na postojanju ovakvog fonda u Republici Srbiji. Verujem da će meni i ostalim stipendisima ovo veoma značiti za dalje studiranje, sticanje znanja i razvijanje veština“, kazala je Jaćimovićeva.

Fond za mlade talente, koji se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, formirala je Vlada Republike Srbije 2008. godine.

Ministar Udovičić danas je uručio i sportsku opremu učenicima OŠ “Radoš Tošić” iz Osojana, OŠ “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice, OŠ “Dositej Obradović” iz Parteša, OŠ “Vuk Karadžić” iz Sočanice i OŠ “Banović Strahinja" iz Banjske.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane