Obijena i opljačkana crkva Sv. Paraskeve u Vučitrnu

U selu Gojbulja koje pripada parohiji vučitrnskoj je juče obijena crkva Sv. Paraskeve, saopštila je Eparhija raško-prizrenska. Tom prilikom oštećena su vrata crkve i ukraden novac u vrednosti oko 20 evra koji su vernici ostavili za Đurđevdan kada je ovde služena Sv. Liturgija.

Podeli ovaj članak sa:
  • Crkva u Gojbulji (Foto spasic_bra)

Selo Gojbulja je mešovito selo u kome pored većine albanskog stanovništva živi i pedesetak srpskih porodica. Većina vernika iz ove opštine bila je prinuđena da napusti svoje domove još od 1999. godine, podsećaju iz Eparhije.

„Eparhija Raško-prizrenska još jednom izražava duboku zabrinutost zbog učestalih slučajeva obijanja naših hramova na Kosovu i Metohiji i apeluje na policijske organe da pronađu počinioce ovog i ranijih slučajeva obijanja hramova. Episkop Teodosije je naglasio da obijanja naših hramova dodatno obeshrabruju naš verni narod i da lokalne institucije moraju da obezbede bolju zaštitu imovine Srpske Pravoslavne Crkve i lokalnog srpskog stanovništva, posebno u izolovanim enklavama“, navodi se u saopštenju ERP povodom ovog incidenta.

Inače, vernici su juče oko 16 časova primetili da su vrata na crkvi provaljena i incident prijavili policiji koja je izvršila uviđaj.

U dnevnom izveštaju Kosovske policije o ovom incidentu je navedeno da je „muškarac srpske nacionalnosti prijavio da su mu nepoznata lica oštetila ulazna vrata jednog objekta i ukrala 2.300 dinara“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane