Povećati broj policijskih službenika i aktivnije delovanje patrola

Opštinski Odbor za bezbednost danas je održao vanrednu sednicu povodom učestalih slučajeva krađa i obijanja porodičnih domaćinstva na teritoriji opštine Gračanica. Zaključeno je da je neophodno hitno povećanje broja policijskih službenika, kao i aktivnije delovanje policijskih patrola na terenu, posebno od ponoći do ranih jutarnjih časova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sednice Skupštine Opštine Gračanica (Foto: Kim)

Odbor za bezbednost je pozvao stanovništvo opštine Gračanica na saradnju i poručio da, sve sumnjive aktivnosti kao i sumnjiva kretanja pojedinaca prijave Policijskoj stanici u Gračanici. Pozvao je i sve institucije i bezbednosne organe na međusobnu saradnju, uključujući posebno Policiju, Tim KFOR-a za saradnju i nadgledanje.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je nakon sednice istakao važnost preventivnog delovanja, kako bi se sprečili napadi na imovinu stanovništva opštine Gračanica i veću komunikaciju sa samim meštanima.

“Bio je ovo jedan kontruktivan sastanak. Izneli smo sve problem i jednoglasno su usvojeni svi zaključci koje sam predložio. Policija, i mi kao opština, nastojaćemo da svi zaključci budu sprovedeni u delo. Ono što je glavna poruka sa ovog sastanka jeste da svi moramo da se uključimo u predstojeće aktivnosti, tj. da ćemo nastojati na tome da sami meštani opštine Gračanica budu što aktivniji u rešavanju problema, tako što će svaku sumnjivu situaciju ili sumnjivu osobu da prijave policiji“, poručio je Popović.

On je naglasio i da među meštanima postoji velika uznemirenost zbog učestalih pljački i kriminalnih radnji od početka ove godine.

“Na nama kao opštini je da apelujemo i da stalno budemo u kontaktu sa našim građanima i da koliko god možemo sugerišemo, odnosno pomognemo policiji da odradi stvari na pravi način“.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković kazao je da su učestale krađe prisutne na celoj teritoriji Kosova, a da je uprkos poslednjim incidentima bezbednosna situacija u opštini Gračanica na jednom zadovoljavajućem nivou.

“U policijskoj stanici ima dovoljan broj policijskih službenika da adekvatno odgovaraju na sve incidente. S obzirom na to da je u toku školovanje novih pripadnika policije Kosova, nadam se da će od septembra policijska stanica u Gračanici imati jedan optimalan broj policijskih službenika nove generacije” poručio je Trajković.

Na sednici su prisustvovali predstavnici KFOR-a, kao i svi članovi odbora, koji čine između ostalih i predstavnici SO Gračanica, policije, crkve, nevladinih organizacija, obrazovnih i zdravstvenih institucija.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane