Vesti
Politika

Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće ukinuti taksu od 100 odsto na srpske proizvode, dodajući da neće preduzmati nove mere prema Beogradu.
Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera
Ramus Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je rekao da "neće preduzeti nove korake protiv Srbije".

"Naš problem je kako srpske institucije tretiraju Srbe sa Kosova", rekao je Haradinaj u Prištini, tokom rasprave o efektima održanog samita u Berlinu.

"Takse neće biti ukinute, ako Srbija to očekuje, a i mi čekamo. Pritisak nije uspeo - to smo dokazali taksom, da sav pritisak nije dao nikakav efekat", rekao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

"Ne prihvatam nikakve nove uslove od bilo koga da nastavimo dijalog sa Srbijom. Sve zemlje ’kvinta’, uključujući i Ameriku, podržavaju nas u našim stavovima", rekao je Haradinaj.

O skupu u Parizu, početkom jula, rekao je da kosovski lideri na ovom sastanku treba da budu jedinstveni, dodajući da je do sada za skup u glavnom gradu Francuske najvaljeno pet članova prištinske delegacije, a da on želi da u ekipi budu i predstavnici Demokratskog saveza Kosova i pokreta "Samoopredeljenje".Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020