Haradinaj: Taksa ostaje, neće biti novih mera

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je da neće ukinuti taksu od 100 odsto na srpske proizvode, dodajući da neće preduzmati nove mere prema Beogradu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ramus Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je rekao da "neće preduzeti nove korake protiv Srbije".

"Naš problem je kako srpske institucije tretiraju Srbe sa Kosova", rekao je Haradinaj u Prištini, tokom rasprave o efektima održanog samita u Berlinu.

"Takse neće biti ukinute, ako Srbija to očekuje, a i mi čekamo. Pritisak nije uspeo - to smo dokazali taksom, da sav pritisak nije dao nikakav efekat", rekao je Haradinaj, a prenose prištinski mediji.

"Ne prihvatam nikakve nove uslove od bilo koga da nastavimo dijalog sa Srbijom. Sve zemlje ’kvinta’, uključujući i Ameriku, podržavaju nas u našim stavovima", rekao je Haradinaj.

O skupu u Parizu, početkom jula, rekao je da kosovski lideri na ovom sastanku treba da budu jedinstveni, dodajući da je do sada za skup u glavnom gradu Francuske najvaljeno pet članova prištinske delegacije, a da on želi da u ekipi budu i predstavnici Demokratskog saveza Kosova i pokreta "Samoopredeljenje".

Ostale vesti

 • Dačić: Prekid povlačenja priznanja ne može biti kompromis za takse

  Dačić: Prekid povlačenja priznanja ne može biti kompromis za takse

  Pritisak na Prištinu treba da bude mnogo jači da bi oni ukinuli takse i tu bi pomoć SAD bila najkorisnija, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući posetu izaslanika Ričarda Grenela Prištini, dodajući da prekidanje kampanje za povlačenje priznavanja Kosova ne može biti kompenzacija za ukidanje taksi.

 • Ista poruka Grenela i iz sedišta DSK

  Ista poruka Grenela i iz sedišta DSK

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, ponovio je i nakon susreta sa liderom Demokatske partije Kosova Isom Mustafom da se drži podalje od političkih pitanja i da mu je fokus na ekonomskim pitanjima.

 • Vučić: Neophodno da se ukinu takse

  Vučić: Neophodno da se ukinu takse

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra značajnom energiju i entuzijazam predstavnika Vašingtona u cilju da se ubrza nastavak dijaloga, ali ističe da to ne ide tako lako i da najpre moraju biti ukinute takse.

 • Grenel: Treba ukinuti takse

  Grenel: Treba ukinuti takse

  Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, završio je sastanak sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje, Albinom Kurtijem.

 • Predstavnici Kancelarije za KiM danas u Zubinom Potoku

  Predstavnici Kancelarije za KiM danas u Zubinom Potoku

  Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Miljan Ranđelović i pomoćnik direktora, Borislav Tajić, održaće danas u zgradi opštine u Zubinom Potoku u 13 sati sastanak sa rukovodstvom ove Opštine i sa čelnicima kulturnih, prosvetnih i javnih preduzeća.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane