Vesti
Drugi pišu

Mediji spekulišu o pozivu Veseljija u Hag

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji negirao je da je dobio poziv od Specijalnog tužilaštva i tvrdi da se nalazi u Ljubljani.
Mediji spekulišu o pozivu Veseljija u Hag
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

Prištinski Ekspres objavio je juče, pozivajući se na pouzdane izvore tog tužilaštva, da Veselji putuje u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva. Ekspres je javio da će Veselji u Hag otputovati preko Ljubljane.

Veselji, međutim, to negira i tvrdi da nije dobio poziv spcijalnog tužilaštva za saslušanje u vezi sa zločinima koje su pripadnici OVK činili tokom poslednjih sukoba na Kosovu nad civilnim, pre svega.

Veselji je kako prenose mediji za Kljan Kosova rekao da je veoma ponosan na aktivnosti OVK i da će prijaviti ako dobije poziv Specijalnog tužilaštva.

On je, prenosi Ekspres, rekao da ne bi bilo moralno da otputuje u Hag, a da to prethodno ne saopšti javnosti.

Ekspres, međutim, ukazuje na kontradiktorne izjave poslanika DPK, čiji je Veselji lider, Džavita Haljitija.

Haljiti je, dodaje se, rekao da mu je Veselji kazao da putuje na neku konferenciju, ali ne i u koju zemlju, dok predsednik parlamenta negirajući da ide u Hag, za Kljan Kosova kaže da se nalazi u Ljubljani zbog lekarskih pregleda.

Inače, Expres je nedavno pisao da su optužnice za Veseljija i njegovog saborca u OVK Hašima Tačija u Specijalnom tužilaštvu već spremne i da je pitanje dana kada će oni biti pozvani u Hag.Ostale vesti

Kud se dede Metohija?
Kako piše Petrit Imami u knjizi „Srbi i Albanci kroz vekove“, tokom Drugog svetskog rata, postojao je sukob između Albanaca kvislinga-nacionalista i antifašista. Fadilj Hodža kao odgovor na zloupotrebu Prizrenske lige iz 1878, u listu KPJ Sloboda (1943) najavljuje: „Narodi Kosova i Metohije, organizovaće konferenciju, možda ne u Prizrenu, koja će imati veću važnost nego ona 1878. g. (Imami, 2016: 469)“. 
  • 19.05.2020
Izjava Škeljzena Gašija iz Samoopredeljenja o ubistvu oko hiljadu nedužnih Srba ima težinu jer je to prvi put da dolazi iz neke od jačih albanskih partija, piše beogradska Politika.
  • 02.05.2020
Dvostruki policijski čas kao dobar naslov u teatru apsurda
Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici je institucija Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i u svom radu se u potpunosti i isključivo rukovodi regulativama i instrukcijama vlade u Beogradu i svog resornog ministarstva, što važi i za slučaj pandemije virusa korona.
  • 23.04.2020
Vaskrs utrnulog sveta
Etnička izolovanost, strah od drugoga i formiranje geta već 20 godina su način života i model opstanka za Srbe na Кosmetu.
  • 20.04.2020
Kurtija kritikuju zbog saradnje sa Srbima tokom pandemije
Stranke i mediji bliski Hašimu Tačiju kritikuju odlazeću vladu Aljbina Kurtija, posebno zbog mera u srpskim sredinama tokom pandemije, piše Dojče Vele.
  • 11.04.2020
Sapun i voda najdelotvorniji u borbi protiv koronavirusa
Bez obzira na to što ste verovatno umorni od pranja ruku, ne odustajte. Svet se oslanja na svakog od nas da će nastaviti to da radi u borbi protiv koronavirusa, štiteći sebe i druge.
  • 26.03.2020