Mediji spekulišu o pozivu Veseljija u Hag

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji negirao je da je dobio poziv od Specijalnog tužilaštva i tvrdi da se nalazi u Ljubljani.

Podeli ovaj članak sa:
  • Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

Prištinski Ekspres objavio je juče, pozivajući se na pouzdane izvore tog tužilaštva, da Veselji putuje u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva. Ekspres je javio da će Veselji u Hag otputovati preko Ljubljane.

Veselji, međutim, to negira i tvrdi da nije dobio poziv spcijalnog tužilaštva za saslušanje u vezi sa zločinima koje su pripadnici OVK činili tokom poslednjih sukoba na Kosovu nad civilnim, pre svega.

Veselji je kako prenose mediji za Kljan Kosova rekao da je veoma ponosan na aktivnosti OVK i da će prijaviti ako dobije poziv Specijalnog tužilaštva.

On je, prenosi Ekspres, rekao da ne bi bilo moralno da otputuje u Hag, a da to prethodno ne saopšti javnosti.

Ekspres, međutim, ukazuje na kontradiktorne izjave poslanika DPK, čiji je Veselji lider, Džavita Haljitija.

Haljiti je, dodaje se, rekao da mu je Veselji kazao da putuje na neku konferenciju, ali ne i u koju zemlju, dok predsednik parlamenta negirajući da ide u Hag, za Kljan Kosova kaže da se nalazi u Ljubljani zbog lekarskih pregleda.

Inače, Expres je nedavno pisao da su optužnice za Veseljija i njegovog saborca u OVK Hašima Tačija u Specijalnom tužilaštvu već spremne i da je pitanje dana kada će oni biti pozvani u Hag.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane