Deseti ’’Dani Janjevačke reči’’

Deseta po redu smotra literarnog, scensko-dramskog, filmskog, muzičkog i plesnog stvaralaštva posvećena životu hrvatske zajednice u Janjevu, biće otvorena u petak, 03. maja.

Podeli ovaj članak sa:
  • Janjevo (Foto arhiva KIM)

Smotra će okupiti decu i mlade iz Janjeva, Kistanja i Zagreba. Posebnost ovog skupa je tematizovanje života janjevačke zajednice na janjevačkom govoru.

Svečano otvaranje ovog događaja biće upriličeno u petak, 03. maja od 19:00 na letnjoj terasi župnog ureda Svetog Nikole u Janjevu.

Otvaranju će prethoditi misa u župnoj crkvi u ovom selu sa početkom u 18:00 časova.

Organizator jubilarne 10. smotre "Dani Janjevačke reči" je udruženje "Janjevo - Zagreb", a suorganizatori su Župni ured Janjevo, udruženje "Sveti Nikola" iz Janjeva i udruženje "Atlas" iz Kistanja.

Ostale vesti

  • „Mladi ne vide svoju budućnost na Kosovu“

    „Mladi ne vide svoju budućnost na Kosovu“

    "Trećina budućih srednjoškolaca ne planira da upiše srednju školu u opštini u kojoj živi" samo su jedan od rezultata istraživanja koje je predstavljeno u Gračanici na konferenciji pod nazivom "Tiha migracija mladih iz srpske zajednice". U Goraždevcu, prvi put nakon 20 godina, u srednju školu nije upisan nijedan đak.

  • Završeni testovi iz matematike

    Završeni testovi iz matematike

    Svršeni osnovci danas su polagali prijemni ispit iz matematike. Iako je oko 69.400 đaka trebalo još u utorak da polaže test iz ovog predmeta, on je odložen jer je dospeo u javnost.

  • Nehumani uslovi za život izbeglica i raseljenih

    Nehumani uslovi za život izbeglica i raseljenih

    Kontejneri su simbol izbeglištva i raseljeništva na centralnom Kosovu. Ljudi koji u njima žive suočeni su sa nehumanim uslovima. U nedelji kada se obeležava Međunarodni dan izbeglica, iz Gračanice je još jednom poslata poruka da je neophodno da se tim ljudima omogući da se vrate u svoje domove.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane