Vesti
Sport

Goran Kovač novi predsednik Sportskog saveza KiM

Nakon ostavke predsednika Sportskog saveza Kosova i Metohije Stevana Vulovića, u sredu je održana vanredna sednica izborne skupštine Saveza u Zvečanu, na kojoj je za novog predsednika Saveza izabran Goran Kovač.
Goran Kovač novi predsednik Sportskog saveza KiM
Goran Kovač (Foto Sportski savez za KiM)

Pored razmatranja Izveštaja o dosadašnjem radu, Izveštaja o finansijskom poslovanju za predhodnu godinu, plana i programa rada za naredni četvorogodišnji period, kao i predloga finansijskog plana, na sednici su izabrani organi Saveza.

Za predsednika Saveza izabran je Goran Kovač, koji se, kako navode, „zahvalio na ukazanom poverenju i delegatima Skupštine izneo plan i predlog rada Saveza u 25. tačaka“.

„Na predlog novog predsednika Kovača, za Upravni odbor Saveza Skupština je izglasano još šest članova, i to Sinišu Lazića za potpredsednika Saveza, Aleksandra Trajkovića – Fudbalski savez KiM, Milana Aritonovića – Sportski savez Kosovska Kamenica i Sašu Miloševića – Sportski savez Gnjilane”, dodaje se u saopštenju Sportskog saveza KiM.

Kako dalje navode u saopštenju, Skupština je dosadašnjem generalnom sekretaru ukazala poverenje pa će i u narednom periodu obavljati istu funkciju u Savezu, dok su za Nadzorni odbor izabrani Mihailo Petković, Ljubiša Krasić i Ratomir Maksimović.Ostale vesti

U Prištini i Tirani spremaju zajedničku košarkašku ligu
Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, koja bi prema planovima u Prištini trebalo da startuje na jesen.
  • 08.05.2020
Fizička aktivnost je neophodna i za vreme izolacije u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa. Sportski stručnjaci tvrde da se trening može prilagoditi kućnim uslovima, te da je to idealan način za oslobađanje od stresa i napetosti, ali i poboljšanje kvaliteta života.
  • 16.04.2020
Preminuo Radomir Antić
Legendarni srpski trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini, objavio je njegov bivši klub Atletiko Madrid.
  • 06.04.2020
Gračanica: Kik boks klub “Panišer” niže medalje
Kik boks klub “Panišer” u Gračanici postoji od 2016. godine. Iako radi u skromnim uslovima, ovaj klub beleži zapažene rezultate. Na Prvenstvu Centralne Srbije u Aleksincu članovi “Panišera” su osvojili dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
  • 06.03.2020
“Fudbalski timovi na Kosovu otvoreni za dobre sportiste”
Sportski direktor Fudbalskog kluba Fljamurtari u Prištini Arbnor Morina najavio je u emisiji “Slobodno srpski” da bi se uskoro mogao odigrati Međunarodni fudbalski turnir u Prištini, u čast preminulog Fadilja Vokrija, na kojem bi učestvovali neki od klubova u kojima je Vokri igrao, među kojima je i Fudbalski klub Partizan iz Beograda.
  • 02.03.2020
Kik-boks klub “Kosovska Mitrovica” osvojio 8 medalja u Aleksincu
Na prvenstvu Centralne Srbije, održanom u Aleksincu, takmičari kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” osvojili su 8 medalja - četiri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Jovanu Smiliću dodeljen pehar kao najboljem senioru u A klasi.
  • 02.03.2020