Otvoreno pismo Mikićeve Haradinaju i međunarodnoj zajednici

Smenjena zamenica ministra pravde u Vladi Kosova Vesna Mikić uputila je otvoreno pismo premijeru Kosova Ramušu Haradinaju i predstavnicima međunarodne zajednice.

Podeli ovaj članak sa:
  • Vesna Mikić (Foto arhiva Kim)

U pismu se navodi da je cilj njenog razrešenja sa pozicije zamenika ministra pravde u kosovskoj vladi “trajno uklanjanje legitimno izabranih predstavnika Srba”.

“Pravi uzrok mog razrešenja, gospodine Haradinaj, leži u vašoj otvorenoj nameri da trajno uklonite legitimno izabrane predstavnike Srba koji razmišljaju svojom glavom, koji svojim prisustvom u kosovskim institucijama ne žele da budu samo dekor ili ikebana koju ćete pokazivati predstavnicima međunarodne zajednice, kako bi ste prikazali lažnu multietničnost, i sraman privid demokratije”.

Mikićeva navodi da odluka o njenoj smeni zbog objave na Fejsbuku povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije govori o njegovom (Haradinajevom) negiranju istine.

“Gospodine Haradinaj, izjavili ste da moja objava nipodaštava `zajedničke evroatlantske vrednosti`. Mislim da i Vi sami ne verujete u ovo što ste izgovorili”, navodi se u pismu Mikićeve, i dodaje:

“Ovakav potez oslikava vašu otvorenu tendenciju da se okružite podobnim Srbima, koji će zarad lične egzistencije, oćutati sve uvrede i neistine koje iznosite svakodnevno na račun mog naroda, koji će govoriti samo ono što im Vi budete dozvolili, odnosno, istinu koja Vama odgovara i koju jedino želite da čujete”.

U pismu se Vesna Mikić obraća i predstavnicima međunarodne zajednice.

“Poštovani predstavnici međunarodne zajednice na KiM, krajnje je vreme da se ozbiljno zapitate da li je Vaše zatvaranje očiju pred nepravdom koju moj narod trpi na Kosovu i Metohiji već 20 godina, u nameri da se u 21. veku, u srcu moderne Evrope, stvori monoetnička država sa tendencijom da svoje aspiracije proširi i na susedne zemlje, i podrška ovakvim i sličnim odlukama koje su u najmanju ruku nehumane, anticivilizacijske i antidemokratske, vaš osnovni cilj i razlog prisustva na ovoj teritoriji”, poručila je u pismu Mikićeva.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je Vesnu Mikić nakon što je na društvenim mrežama, povodom godišnjice od NATO agresije napisala da je Alijansa odgovorna za genocid nad Srbima.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane