Književni okršaj za hrabre pesnike

Galerija „Akvarijus“ u severnom delu Kosovske  Mitrovice poznato je mesto na kome se okupljaju umetnici. Oni koji umetnost prate večeras će moći da uživaju u književnom okršaju.

Podeli ovaj članak sa:
  • Aleksandar Dunđerin, urednik Akvarijusa (Foto Kim)

Galerija „Akvarijus“ postoji od 1996. godine, međutim 2015. godine je pretvorena u privatni kulturni centar, kazao je za RTV Kim, jedan od urednika galerije Aleksandar Dunđerin.

„Stvoren je ovde u Kosovskoj Mitrovici jedan kulturni centar, tako ga mi zovemo, kulturni centar galerija „Akvarijus“ gde se odvija gotovo redovan svakodnevni umetnički program“, kazao je Dunđerin.

U ovoj galeriji se organizuju razni događaji, od likovnih izložbi do književnih večeri i filmskih projekcija.

„Mnogo je događaja. Želimo da obuhvatimo sve umetnosti , sve oblasti umetničkog izražavanja. Od likovnih umetnosti tu se organizuju izložbe, preko književnih događaja, razgovora, filmskih projekcija, malih pozorišnih predstava koje ovde mogu da se izvode“, objašnjava Dunđerin.

Večeras će posetioci galerije moći da uživaju u književnom okršaju.

„Mi smo to započeli još 2016. godine, taj prvi ciklus je održan 2016. i 2017. godine. Ljudi koji nemaju objavljenu knjigu takmiče se tako što čitaju svoju poeziju, prozu... Tu je stručni žiri i pobednik okršaja u svakom ciklusu dobija knjigu o našem trošku“.

Za one koji ne žele da budu učesnici događaja postoji mogućnost da u prijatnoj atmosferi i željenom društvu uz kafu ili piće proprate događaj.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane