’’Ne isključujem opasnost zbog mogućeg razgraničenja’’

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović ne isključuje opasnost po ovu državu kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Milo Đukanović (Foto comunicatemedia.ro)

Ðukanović je, gostujući na RTCG, na pitanje da li, kada je reč o eventualnom razgraničenju Srbije i Kosova, postoji neka opasnost po Crnu Goru, odgovorio da ne postoji nijedan toliko autonoman sistem i mnogo moćniji nego što je Crna Gora, koji bi mogao da kaže: "Znate, na nas se ne može preliti ništa što se događa u našem okruženju".

“Ali takođe ni da ne pospešujem paranoju", rekao je Ðukanović i zapitao: "Jesmo li mi ona Crna Gora koja je devedesetih ovde sačuvala mir tada kada ga nigde nije bilo?"

"Prema tome", zapitao je, "da li je moguće da se razviju neki nepovoljni scenariji kod nas?" i potom odgovorio:

"Znate, to u dobroj meri zavisi od nas, u dobroj meri od naše odgovornosti, i od naše sposobnosti i istrajnosti da čuvamo svoju stabilnosti, svoj multietnički sklad i da čuvamo svoju evropsku perspektivu", rekao je šef crnogorske države.

On je, kaže, optimista, ako Crna Gora bude imala konzistentnu državnu politiku, jasnu viziju i ukoliko bude imala dovoljno hrabrosti da odoleva problemima koji će se "porađati" na putu ostvarenja te vizije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane