Jevtić zadovoljan izveštajem Stejt departmenta

Povodom godišnjeg izveštaja o stanju ljudskih prava Stejt departmenta koji se odnosi na Kosovo, potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić kaže da je konačno u izveštaju predstavljena slika onakva kakva jeste.

Podeli ovaj članak sa:
  • Dalibor Jevtić (Foto Kim)

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić kaže da je vrlo važno predstaviti realne probleme koji su prisutni na Kosovu.

“Zadovoljan sam onim što je predstavljeno u poslednjem izveštaju Stejt departmenta, to je dokaz da su aktivnosti koje smo imali na svim nivoima, a posebno želim da istaknem moju posetu Vašingtonu, dali rezultate”, kazao je Jevtić za RTV Kim.

Jevtić kaže da je u izveštaju o stanju ljudskih prava Stejt departmenta konačno predstavljena slika onakva kakva jeste.

“Povratak se ne dešava zato što ostale institucije ne rade svoj deo posla kada je u pitanju bezbednost, kada je u pitanju imovina. Dešavaju se incidenti, napadi na Srbe, koji utiču, ne samo na povratak i ostanak, već i na druge stvari. To je ono što se prvi put nalazi u nekom dokumentu koji je itekako važan, a to je godišnji izveštaj o ljudskim pravima u svetu Stejt departmenta”, kazao je Jevtić.

Izveštaj o stanju ljudskih prava u svetu radi se svake godine od 1977. Godine, a obuhvata oko 200 država i teritorija. Rezultat je saradnje stotina američkih misija širom sveta i zvaničnika Departmenta.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane