Počinje sa radom Odbor za lica sa posebnim potrebama

SO Gračanica je donela odluku o formiranju Odbora za lica sa posebnim potrebama. Taj odbor, koji ima tri člana, će zvanično početi sa radom 21. marta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sednica SO Gračanica (Foto Kim)

Na vanrednoj sednici SO Gračanica danas se govorilo i o potrebi lica sa posebnim potrebama. Članica Odbora dr Zorica Nedeljković očekuje da taj Odbor zaživi.

„Da vidimo koje su naše ingerencije, šta možemo da uradimo u tom odboru, koja će biti naša komunikacija sa licima koji su sa posebnim potrebama, da ih na neki način klasifikujemo. Lica sa posebnim potrebama u Opštini Gračanica su distrofičari, zatim slepa lica i lica sa oštećenjem sluha“.

Dr Nedeljković je kao problem istakla i činjenicu da ne postoji udruženje za osobe saa multiplomsklerozom i ona je zamolila da se i o to pitanje razmatra, kako bi se i takva lica uključila u društvin život.

Predsednik SO Gračanica Ljubiša Karadžić očekuje da će ovaj Odbor imati pomoć svih odbornika SO Gračanica i izvršne vlasti.

„Znam da ćete o problemima sa kojima se ti ljudi susreću vi izvestiti nas ovde u skupštini“.

Odbornica Srpske liste Snežana Jovanović zatražila je na današnjoj sednici da se za udruženje osoba koje boluju od dijabetesa obezbedi prostor jer trenutno borave u prostorijama Ansambla „Venac“, čija je ona direktoraka.

Ona je kazala da je Opština Gračanica već primila zahtev pomenutog udruženja za dobijanje prostorija, te je zamolila kolege odbornike da se uključe i da se to pitanje reši u skorije vreme.

Inače, na današnjoj sednici su usvojeni izveštaji u oblasti poljoprivrede, o radu tržišne i sanitarne inspekcije, o utrošenim sredstvima Odeljenja za omladinu i sport.

Odbornici su doneli odluku i da sva sredstva iz budžeta koja nisu utrošena tokom 2017. i 2018. godine da budu preneta za ovu godinu. Taj zahtev bi trebalo da potvrdi Ministarstvo finansija u vladi Kosova.

 

Ostale vesti

 • Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Porodica Jovanović iz Ugljara počela je 2000. godine da proizvodi povrće u zaštićenom prostoru. Najpre su za svoje potrebe proizvodili rasad, ali se potom potražnja proširila. Ista sudbina zadesila je i njihove plastenike. Jovanovići su bili pioniri u ovom poslu u svom okruženju.

 • Štapovi i kostimi za male balerine

  Štapovi i kostimi za male balerine

  Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica sa centralnog Kosova. Juče je male balerine posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji im je uručio baletske štapove i kostime.

 • U Gračanici je otvoren Centar građanske energije

  U Gračanici je otvoren Centar građanske energije

  Nalik onom u severnom delu Kosovske Mitrovice, i u Gračanici je večeras otvoren Centar građanske energije (CEC). Vodiće ga tri nevladine organizacije sa centralnog Kosova, a prostor će, osim organizacija civilnog društva, koristiti i građani i mediji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane