Nova krađa stoke u Kuscu

Poljoprivredniku iz novobrdskog sela Gornje Kusce Goranu Stojanoviću (43) sinoć su nepoznati izvršioci ukrali bika teškog preko 400 kilograma i vrednog oko hiljadu evra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto ilustracija

Lopovi su pokušali da ukradu i drugog bika, ali ih je u tome sprečio Stojanovićev komšija koji je upalio svetlo kada je čuo sumnjivu buku.

Do krađe je došlo jutros oko tri sata. Kosovska policija je izašla na lice mesta, obavila uviđaj i saopštila da traga za počiniocima.

„Ovo je prevršilo svaku meru. Za sada kradu stoku i automobile, ali se plašim da ne pređu i na teža krivična dela“, zabrinut je Goran koji sa dvoje dece i nezaposlenom suprugom živi isključivo od poljoprivrede.

U opštini Novo Brdo, samo u poslednjih desetak godina dana, nepoznati počinioci su ukrali više od 150 grla krupne stoke, uglavnom od srpskih poljoprivrednika, a niko nije uhapšen i osuđen zbog toga.

Poslednji slučajevi krađe stoke i automobila u Gornjem Kuscu, mešovitom selu nadomak Gnjilana, u kojem živi oko 400 srpskih porodica, zabeleženi su početkom godine.

Zbog slabih rezultata u borbi protiv kriminala, nedavno je smenjen komandir policijske stanice u Novom Brdu i postavljen novi, ali se ništa od tada nije promenilo. Krađe se nastavljaju, a niko od lopova nije pronađen.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane