Vladika Teodosije: Najnoviji vandalski napad neće nas zastrašiti

Eparhija Raško-prizrenska osudila je vandalski napad u Velikoj Hoči gde je na spomeniku kidnapovanim i ubijenim Srbima polomljen krst i oboren jarbol sa zastavom. "Ovaj najnoviji vandalski napad neće nas zastrašiti", poručio je Vladika Teodosije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Oskrnavljen spomenik u Velikoj Hoči (Foto: Kancelarija za KiM)

Vladika Teodosije poručuje da, kao i uvek, srpski pravoslavni narod na Кosovu i Metohiji gleda u svoju Crkvu koja je sa njim bila i ostala u najtežim trenucima i koja će ostati da sabira decu Svetog Save i dalje.

"Krst ćemo ponovo postaviti na spomenik podno manastira Sv. Jovana, metoha manastira Dečani, i time pokazati da nas sa naših ognjišta neće proterati oni koji bi da stvaraju etnički čisto albansko Кosovo, ali ni oni koji svojim defetizmom smućuju svoj narod", navodi se u saopštenju.

Ističe da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sačuvala vera u Boga.

"Današnja naša pastirska poslanica uoči Časnog posta još jednom nas sve podseća i poziva da je jedini put našeg opstanka vera u Boga, post i molitva, koji su nas vekovima održali u još težim vremenima", zaključio je Vladika Teodosije.

Ostale vesti

 • SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  SLS najoštirije osuđuje napad na Petrovića

  Fizički napada na predsednika SLS i poslanika u skupštini Kosova Slobodna Petrovića, izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta. Napad je izvršio član Srpske liste Milan Kostić u Prištini.

 • “Dalje ruke od Univerziteta”

  “Dalje ruke od Univerziteta”

  Reagujući na Nacrt zakona o visokom obrazovanju po kojem se predviđa da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici postane deo kososvskog Sistema, Marko Đurić je poručio -  “dalje ruke od našeg Univerziteta!”.

 • Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Ubice Olivera Ivanovića su još na slobodi

  Pre četrnaest meseci u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović,njegove ubice su još na slobodi. Iz Ivanovićeve partije SDP podsećaju na obavezu rasvetljavanja njegovog ubistva.

 • Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Program obeležavanja godišnjice martovskog pogroma

  Povodom petnaest godina od Pogroma 17. marta 2004. u Gračanici će se održati niz programa posvećenih jednom od najvećih stradanja naroda, kulture i nasleđa. Događaj je sećanje na te događaje, ali i kreativni stvaralački odgovor umetnika koji svojim likovnim radovima obnavljaju uništeno kulturno blago.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane