’’Venac’’ poziva u škole folklora

Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" u jubilarnoj 55. godini vrši upis u škole folklora u mestima na teritoriji centralnog Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • ''Venac'' u Prištini, januar 2019. (Foto ansambl Venac)

"Ansambl ’Venac’ nema samo ulogu u kulturi, već i u očuvanju kulturnog identiteta srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Shvatajući odgovorno ulogu u društvu, svoje vreme posvećuje i radu sa omladinom i decom", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

"Dužnost nam je da mlađe učimo bogatoj srpskoj tradicionalnoj kulturi i to, sa velikom posvećenošću, činimo kroz rad sa omladinom i decom", podsećaju iz "Venca".

Upis novih članova počeo je 25. februara i trajaće do 25. aprila 2019. godine. Budući polaznici mogu se pridružiti i probama koje se organizuju:

- ponedeljkom i sredom u Domu kulture u Gračanici od 18 do 20:00
- sredom i petkom u osnovnoj školi u Lapljem selu od 18 do 20:00
- ponedeljkom i sredom u osnovnoj školi u Lepini od 17 do 19:00
- utorkom i četvrtkom u osnovnoj školi u Donjoj Brnjici od 13:30 do 15:30
- utorkom i četvrtkom u osnovnoj školi u Livađu od 17 do 19:00

Više informacija o Nacionalnom ansamblu "Venac" možete pronaći ovde.

Ostale vesti

 • Književni okršaj za hrabre pesnike

  Književni okršaj za hrabre pesnike

  Galerija „Akvarijus“ u severnom delu Kosovske  Mitrovice poznato je mesto na kome se okupljaju umetnici. Oni koji umetnost prate večeras će moći da uživaju u književnom okršaju.

 • Ulična poezija

  Ulična poezija

  Učenici Građevinsko-saobraćajne škole i njihova profesorka srpskog jezika, Marija Кaradžić danas su na ulicama Gračanice, povodom Svetskog dana poezije, recitovali stihove i prolaznicima  delili prigodne poklone.

 • Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Gračanica: Svetski dan pozorišta za decu

  Povodom Svetskog dana pozorišta za decu u Domu kulture u Gračanici će danas biti prikazan dokumentarni film “Isoland” autorke Nikoline Spasić. Projekciju filma će pratiti tribina „Glumac u Pozorištu za decu“.

 • Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Slovo o jeziku: govor Sirinićke župe

  Sirinićka župa je, uz Sredačku župu, Goru, Opolje i Prizrenski Podgor, jedna od župa u okolini Prizrena. Nalazi se u kotlini gornjeg toka reke Lepenac, severoistočno od Šar planine. Specifična je po mnogo čemu, između ostalog, i po govoru.

 • ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  ’’Ivkova slava’’ na repertoaru NPP-a početkom maja

  Ansambl NPP-a uz podršku kolega iz Niša otpočeo je sa radom na predstavi "Ivkova slava" koja će premijerno biti izvedena u Gračanici 08. maja. Reditelj Bojan Stojčetović najavljuje scensko izmeštanje čuvenog komada Stevana Sremca na Kosovo i Metohiju.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane